Budyn male2

BUDYŃ
w typie pitbull, wiek 11 miesięcy

Wygląd:rudy, podpalany, z białymi znaczeniami.
Charakter: kontaktow, rezolutny, współpracujący.
Zdrowie: po silnym urazie oka, w trakcie leczenia.

Miejsce pobytu: dom stały, okolice Olsztyna

Budyń to 11-tygodniowy psiak w typie pitbulla. Został oddany do naszej fundacji z uwagi na potrzebę leczenia urazu oka u najlepszych specjalistów w Polsce, aby była szansa na powrót do sprawności. Uraz został spowodowany przez drugiego psa rezydenta.
Budyń trafił do Warszawy, gdzie w domu tymczasowym jest nieustająco leczony, dbany, wychowywany. Dał nam się poznać jako fajny szczeniak, otwarty, rezolutny, współpracujący z człowiekiem.  Jakie są rokowania na powrót Budynia do pełnej sprawności dowiemy się dopiero 3 września, bowiem tego dnia mamy kontrolną wizytę okulistyczną.

Budyn-1 Budyn-23 Budyn-37
Budyn-41 Budyn-45 Budyn-50

18.09.2018 Budyń zyskał nowe imię Spejson a wraz z nim nową rodzinę. Rozkochał w sobie Patrycję i Pawła, uprzednio opiekunów wspaniałego amstaffa Ramia. Mamy nadzieję, że Budyń vel Spejson będzie im równie miło towarzyszyć w życiu. Bo to tym, że będzie kochany, jesteśmy przekonani! Dzięki zaś wspaniałej opiece doktor Warzechy z Wetlandii oczko Budynia udało się uratować! Oczywiście widać, że z okiem coś się działo w przeszłości, ale pies ma szansę widzieć duże cienie i zarysy co z pewnością ułatwi mu funkcjonowanie.
Patrycja z Pawłem wzorowo przeszli procedurę adopcyjną. I przy tej okazji pragniemy podziękować Jackowi, Marcie za pomoc w wizycie. Bez Was nie mielibyśmy szans wysłać malucha na Warmię. Nawet nie wiecie jaką mamy radość w sercach, że kolejny bezdomny psiak dostał pomoc, troskę, opiekę a na koniec prawdziwy dom. Patrycjo, Pawle życzymy Wam dużych sukcesów wychowawczych, dużo wolnego czasu na poświęcanie go długim spacerom i dziękujemy! Witajcie w Family AST.

Budyn 2