Balbinka male2

BALBINA Złoty Bull
amstaff, wiek ok. 12 lat

Wygląd: w czarno-białe łaty
Charakter: spokojna, przyjazna do ludzi i zwierząt.
Zdrowie: wysterylizowana, w trakcie diagnostyki.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Gdynia
Wirtualny Opiekun: brak

Balbina to nasza kolejna Złota Bulla. Ma 12 lat i trafiła do nas ze schroniska.
Pierwsze dni w fundacji Balbina spędziła w Warszawie, gdzie najeździła się po weterynarzach. Kontrolne USG nie pokazało nic niepokojącego,  wizyta u dermatologa dała nam informację, że sunia jest uczulona na trawy, stąd zaczerwienienia na jej skórze. Na razie trzeba będzie ją kapać w Helodermie. Problemem u Balbiny są zęby – tutaj na pewno wymagany będzie remont.
Po szczegółowym przebadaniu nasza dzielna babcia pojechała do domu tymczasowego do Ady do Gdyni. Ada bardzo dziękujemy ci za pomoc.
Co możemy powiedzieć o Balbince? Jest suknią domową, zachowuje czystość. Zgodna do psów i kotów, przyjazna do ludzi. Ot po prostu śliczna, choć wyniszczona, normalna amstaffka, która szuka swojego kąta na resztę życia.

Balbinka 1 Balbinka 2 Balbinka 8
Balbinka 9 Balbinka 10 Balbinka 12

23.05.2017 Chcecie wiedzieć, jak w domu tymczasowym odnalazła się Balbina? Odpowiadamy! Łóżko i całe stado Ady zaakceptowała w pełni! Całe stado, bowiem Balbina swój dom tymczasowy dzieli z byłym podopiecznym Fundacji AST, Złotym Bullem Emetem, niewidomą pudlicą Molly i piękną kotką.
Balbina jest malutka i przeurocza. To, co możemy o niej powiedzieć po kilku dniach obserwacji, to że na pewno jest domowa, czysta, do tego grzecznie zostaje w domu, pod nieobecność Ady. Nieśmiało przychodzi do człowieka, by ją pogłaskać, interesuje się zabawkami. Zaś najważniejsze, to, że zdecydowanie od legowiska, woli kanapę! Póki co przed Balbiną kąpiele, bo skóra wygląda nieładnie, a także wizyta u internisty. I szukamy domu, bo przy Balbince nie mamy na co czekać!

Balbinka 13 Balbinka 14