Balbinka male2

BALBINA Złoty Bull
amstaff, wiek ok. 12 lat

Wygląd: w czarno-białe łaty
Charakter: spokojna, przyjazna do ludzi i zwierząt.
Zdrowie: wysterylizowana, w trakcie diagnostyki.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Gdańsk
Wirtualny Opiekun: brak

Balbina to nasza kolejna Złota Bulla. Ma 12 lat i trafiła do nas ze schroniska.
Pierwsze dni w fundacji Balbina spędziła w Warszawie, gdzie najeździła się po weterynarzach. Kontrolne USG nie pokazało nic niepokojącego,  wizyta u dermatologa dała nam informację, że sunia jest uczulona na trawy, stąd zaczerwienienia na jej skórze. Na razie trzeba będzie ją kapać w Helodermie. Problemem u Balbiny są zęby – tutaj na pewno wymagany będzie remont.
Po szczegółowym przebadaniu nasza dzielna babcia pojechała do domu tymczasowego do Ady do Gdyni. Ada bardzo dziękujemy ci za pomoc.
Co możemy powiedzieć o Balbince? Jest suknią domową, zachowuje czystość. Zgodna do psów i kotów, przyjazna do ludzi. Ot po prostu śliczna, choć wyniszczona, normalna amstaffka, która szuka swojego kąta na resztę życia.

Balbinka 1 Balbinka 2 Balbinka 8
Balbinka 9 Balbinka 10 Balbinka 12

23.05.2017 Chcecie wiedzieć, jak w domu tymczasowym odnalazła się Balbina? Odpowiadamy! Łóżko i całe stado Ady zaakceptowała w pełni! Całe stado, bowiem Balbina swój dom tymczasowy dzieli z byłym podopiecznym Fundacji AST, Złotym Bullem Emetem, niewidomą pudlicą Molly i piękną kotką.
Balbina jest malutka i przeurocza. To, co możemy o niej powiedzieć po kilku dniach obserwacji, to że na pewno jest domowa, czysta, do tego grzecznie zostaje w domu, pod nieobecność Ady. Nieśmiało przychodzi do człowieka, by ją pogłaskać, interesuje się zabawkami. Zaś najważniejsze, to, że zdecydowanie od legowiska, woli kanapę! Póki co przed Balbiną kąpiele, bo skóra wygląda nieładnie, a także wizyta u internisty. I szukamy domu, bo przy Balbince nie mamy na co czekać!

Balbinka 13 Balbinka 14

29.03.2018 Na nową rodzinę bardzo długo już czeka Balbinka. Dlatego intensywnie rozglądamy się za nowym domem dla łaciatej panny. Balbinka, po domowemu Baśka, 13-letnia amstaffka, która od roku przebywa w domu tymczasowym u Ady w Gdyni. Swój DT dzieli z pudlicą Molly i trzema kotami. Balbinka świetnie funkcjonuje w stadzie, zwłaszcza psim. W stosunku do ludzi nie jest wylewna, lubi kontakt z człowiekiem, ale trochę na swoich zasadach. Nie jest typem pieszczocha i nowy opiekun musi uszanować to, że Baśka żyje wprawdzie na kanapie, ale jednak trochę obok. To sunia, która potrzebuje przestrzeni i spokoju, dlatego też szukamy dla niej domu bez małych dzieci. Idealnym zaś byłby dom z innymi psami.
Jeśli chcesz poznać Balbinkę zadzwoń pod numer 661 665 695 do Natalii lub napisz na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Balbinka 19 Balbinka 21 Balbinka 20
Balbinka 23 Balbinka 31 Balbinka 33

17.09.2018 Bardzo pilnie szukamy nowego tymczasowego a najlepiej stałego domu dla Balbiny.
Sunia aktualnie przebywa w domu tymczasowym, w towarzystwie psów i kotów, z którymi dogaduje się bez najmniejszych problemów. Jednak najpewniej z racji zmian w trybie pracy jej tymczasowej opiekunki, a co za tym idzie dłuższych godzin nieobecności w domu, Balbinka przestaje radzić sobie z samotnością, brakuje jej zainteresowania człowieka, aktywności, a z nudów zaczyna kombinować i broić. A jako że jest już starszą panią, zdarza jej się także nie wytrzymać wówczas z potrzebami. Szukamy więc nowego domu tymczasowego, (marzeniem byłby oczywiście dom stały), w którym moglibyśmy sprawdzić, czy zachowania babuni wynikają z dłuższych nieobecności jej opiekunki w domu, czy jest to już efekt psiej demencji. Rozważamy także dom tymczasowy terminowy, np. na około miesiąc.
Jaka jest Balbinka? W stosunku do ludzi nie jest wylewna, lubi kontakt z człowiekiem, ale trochę na swoich zasadach. Nie jest typem pieszczocha i nowy opiekun musi uszanować to, że Baśka żyje wprawdzie na kanapie, ale jednak trochę obok. To sunia, która potrzebuje przestrzeni i spokoju, dlatego też szukamy dla niej domu bez małych dzieci. Idealnym zaś byłby dom z innymi psami. Zachęcamy do poznania łaciatki.

06.10.2018 Pomimo wielokrotnych apeli o dom chociażby tymczasowy dla naszej Balbiny, nie znalazł się nikt chętny, kto zechciałby otworzyć drzwi swojego domu przed naszą łaciatą staruszką. W związku z tym, biorąc pod uwagę presję czasu i konieczność wykonania poważnego zabiegu usunięcia dużego guza ze stawu skokowego, awaryjnie zakwaterowaliśmy sunię u Marty i Szermana w Gdańsku.W nadchodzącym tygodniu umówimy sunię na wizytę kontrolną u chirurga, a potem jak najszybciej na samą operację. Mamy ogromną nadzieję, że dzięki uporządkowaniu spraw zdrowotnych zdążymy jeszcze podarować Balbince szansę na docelowy, najlepszy na świecie dom, którym będzie się mogła cieszyć w jesieni życia. Jednocześnie zachęcamy Was serdecznie do wsparcia Złotej Bullki choć najdrobniejszą wpłatą na nasze fundacyjne konto, koniecznie z dopiskiem „Darowizna Balbina” oraz do podarowania babci karmy. Sunia je obecnie Brit Care Senior Lamb & Rice. AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
Adres: ul. Żwirki i Wigury 47/16, 02-091 Warszawa tel: 501 797 018
Konto bankowe: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
W przypadku przelewów z zagranicy:
BIGBPLPW Bank Millenium S.A.
Branch Millenium
IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463