Zeta male3

ZETA Złoty Bull
amstaff, wiek ok. 9 lat

Wygląd: biała, w rude łaty.
Charakter: łagodna, zgodna z innymi zwierzetami.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Wirtualny Opiekun: brak

Na pokładzie Fundacji AST witamy Zetę, Złotą Bullkę w wieku 11 lat. Sunia została oddana przez właścicieli.
Zetka to cudna pannica, bardzo łagodna, zgodna ze zwierzętami. Obecnie przebywa w domu tymczasowym u Agnieszki od adoptowanej od nas Monti.  Przed nami pełna diagnostyka i badania. Zetka ma spore problemy z chodzeniem. Po usunięciu guza w 2014 roku (jeszcze przed adopcją) nie była u weterynarza ani razu - nie miała żadnych badań kontrolnych czy chociaż szczepień. Dziś ma kolejne guzy, dlatego badania są konieczne, aby lekarze mogli podjąć decyzję jak najlepiej pomóc temu psu.

Kochani, do Was mamy apel o pomoc finansową i karmę dla suni. Może ktoś ma ochotę podarować worek na start, np. Brit Care Senior? Albo wspomóc Zetę groszem, bo badania jak to zawsze, nie będą tanie.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
Z dopiskiem DAROWIZNA ZETA

Zeta 1 Zeta 4 Zeta 6 Zeta 2 Zeta 3

22.06.2017 Zeta odwiedziła dr Marcińskiego w celu badania USG. I jakie było nasze zaskoczenie, kiedy doktor powiedział, że macica i jajniki są obecne. Bo wcześniej dostaliśmy informację, że jest wysterylizowana. Niestety jak się okazało, wysterylizowana nie jest, a na śledzionie ma guz. Ma też, co już było wiadomo wcześniej guzy na listwach mlecznych. Dlatego umówiliśmy Zetę do neurologa, który oceni jej stan i da nam zielone bądź czerwone światło do jakiejkolwiek ingerencji chirurgicznej. Zeta ma problemy z chodzeniem, „buja ja na boki:, dlatego musimy zdiagnozować problemy kręgosłupowe (i to bardziej właśnie u neurologa niż ortopedy) tak by było wiadomo, czy można sunię położyć na stole (rozciągnięta pozycja oraz narkoza czasem bardzo źle wpływają na problemy wynikające z kręgosłupa)
Kochani, zapowiada się, że Zetka jest psiakiem skarbonką. Apelujemy do Was o wsparcie na leczenie.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
z dopiskiem DAROWIZNA ZETA

Zeta 8 Zeta 9 Zeta 10

09.08.2017 Zetka przeszła u nas szereg badań, w tym USG, RTG i wizytę neurologiczną. Z uwagi na poważny stan śledziony i jej bardzo zły obraz w USG, zdecydowaliśmy się na zabieg jej usunięcia – sunia trafiła na stół w bardzo dobre ręce chirurga dr Kraszewskiego z Vetcardii. Nie było żadnych niespodzianek, operacja usunięcia śledziony się powiodła, udało się także Zetę przy okazji wysterylizować. Dzięki przetoczonej krwi, sunia czuje się naprawdę dobrze. Co ze względu na jej wiek, bardzo nas cieszy!
Dziękujemy wszystkim tym, którzy dorzucili grosik do operacji, nieśmiało prosząc Was nadal o pomoc.

19.10.2017 Dziś prosimy trzymać kciuki za Zetę. Sunia ma konsultacje chirurgiczna i prawdopodobnie od razu operację usunięcia guzów na listwie mlecznej i biopsję z guza z karku. Nasza Zeta, pomimo lipnego zdrowia jest okazem energii, miłości i dobra! Jesteśmy stale pełni podziwu za jej otwartość na świat.
I parę słów od tymczasowej opiekunki Agi:
Zeta to naprawdę złoty bull. Spokojna, kocha wszystko i wszystkich. Jest jak szczeniak w 11-letniej skórze, cieszy się zarówno z obecności ludzi jak i psów. Uwielbia też bawić się piłkami i patykami, choć to niestety trzeba jej trochę ograniczać, bo łapki nie nadążają za temperamentem i humorem. Zeta lubi spać do południa a chrapie przy tym jak porządny ttb, rozumie wszystko co się do niej mówi, nie jest nachalna, grzecznie i ładnie czeka na jedzenie. Słowem anioł, nie pies.”

Zeta 12 Zeta 14 Zeta 15
Zeta 17 Zeta 18 Zeta 19