Luka 6

LUKA Złoty Bull
amstaff, wiek 9 lat, urodzona 18.08.2008 r.

Wygląd: biało-ruda, w łaty.
Charakter: grzeczna, przyjazna, wychowana, do domu bez innych zwierząt.
Zdrowie: zdrowa.

Miejsce pobytu: domstały, Kielce.

Luka to 9-letnia sunia (ur 18.08.2008 r), która przez ponad 7 lat wiodła spokojne życie u boku swojej opiekunki. Niestety sytuacja się odmieniła - opiekunka Luki postanowiła jej znaleźć jak najlepsza nową rodzinę. Jednak my doskonale wiemy, że nie jest to wcale takie proste, szczególnie dla kogoś, kto tego nigdy nie robił. I niestety Luka nie miała szczęscia w tej kwestii. Dlatego też postanowiliśmy im pomóc.
Luka jest rewelacyjna! Swoje całe życie funkcjonowała w mieście, więc nie boi się ruchu ulicznego i miejskiego gwaru, bez problemu podróżuje samochodem jak i komunikacją miejską. Pięknie chodzi na smyczy. Grzecznie zostaje w domu pod nieobecność właściciela. Mimo ogromnego stresu związanego z kolejną zmianą miejsca, bardzo szybko nabiera zaufania. Jest bardzo otwarta, kontaktowa, radosna, po prostu. Jest typowym kanapowcem, ważne by było dużo poduszek. Uwielbia kontakt z człowiekiem, lubi mieć go blisko, choć absolutnie nie jest przy tym nachalna. Interesuje się zabawkami, chętnie pobiega za piłeczką, czy sznurem. W dotychczasowych domach miała kontakt z dziećmi, w różnym wieku i spokojnie możemy powiedzieć, że bardzo dobrze się wśród nich odnajduje, pod warunkiem, że maluchy wiedzą, jak należy się zachowywać w stosunku do psa.
Luka nie toleruje innych zwierząt, choć na spacerach potrafi spokojnie minąć psa i nie zwracać na niego uwagi, to w warunkach domowych nie ma możliwości aby mieszkała z innymi zwierzętami.
Lukę póki co czeka zabieg sterylizacji, który postaramy się umówić, jak najszybciej. Jednak, powoli już rozglądamy się za nową rodziną adopcyjną. Sunia aktualnie mieszka w domu tymczasowym u Natalii w Gdyni.

Luka 1 Luka 3 Luka 4
Luka 8 Luka 9 Luka 12

10.10.2017 Do nowego domu przeprowadziła się Luka, 9-letnia amstaffka, która stosunkowo krótko tymczasowała się u Natalii. Krótko, bo Luśka to wspaniały pies! Absolutnie bezproblemowa, nadto bardzo uważna, kontaktowa, ekstremalnie zorientowana na człowieka. Pies skarb. Nic więc dziwnego, że rozkochała w sobie pana Mirosława krótko po tym, jak zasiliła szeregi fundacji. Podczas całego procesu adopcyjnego ogromna troska i wielkie serce Mirosława tylko utwierdzało nas w tym, że ta dwójka stworzy wspaniały duet!
Nowy opiekun nie tylko przejechał całą Polskę, ale zatrzymał się na kilka dni w Trójmieście, po to właśnie, by jak najlepiej poznać Lukę. Nie mieliśmy wątpliwości, ta dwójka jest dla siebie stworzona. I tym sposobem Lucyna stała się mieszkanką Kielc.Towarzyszy panu Mirkowi w codziennym życiu, wnosząc w nie ogrom radości. Z codziennych relacji wiemy, że zadomowiła się na dobre, co nas niezmiernie cieszy. Panie Mirku, dziękujemy za wszystko, za cierpliwość i upór, za ciepło, którym obdarzył pan Lukę!
Witamy Pana na pokładzie wielkiej fundacyjnej rodziny, witamy na pokładzie Family AST i życzymy Wam wielu wspólnych lat w zdrowiu i uśmiechu.

Luka 13 Luka 15