Fryga male2

FRYGA
w typie amstaffa, urodzona 15.08.2016 r.

Wygląd: brązowo-czarna, pręgowana, z białymi znaczeniami.
Charakter: lękowa, niewychowana ale bardzo współpracująca z czlowiekiem, łagodna.
Zdrowie: zdrowa.

Miejsce pobytu: hotel dla psów, Grojec, okolice Warszawy
Wirtualny Opiekun: brak

Fryga to młoda, filigranowa sunia w typie amstaffa, urodzona 15.08.2016 r.
Sunia została nam przekazana przez opiekunkę, która nie mogła dłużej sprawować nad nią opieki z przyczyn osobistych.  Fryga całe swoje krótkie życie mieszkała w mieszkaniu w bloku. Mieszkała z małą dziewczynką i widać, że dzieci bardzo lubi i szanuje.
Fryga jest sunią lękową, ale otwartą na przewodnika. Jest niewychowana, ale ceni sobie wskazówki, więc praca z nią będzie przyjemna. Jest przyzwyczajona do zostawania w kennel klatce podczas nieobecności właściciela. Fryga jest łagodna do psów i obojętna do kotów.
Fryga obecnie ma cieczkę, a my pracujemy nad jej zachowaniem i wychowaniem. Nie szukamy jeszcze domu!

Fryga 2 Fryga 3 Fryga 4
Fryga 5 Fryga 6 Fryga 7

19.10.2017 Garść wieści z domu tymczasowego Frygi. Sunia mieszka obecnie na Starówce w Warszawie. Mieliśmy nieco obaw, jak ze swoją lękliwością odnajdzie się w miejskim zgiełku, ale poszło całkiem gładko. Po lękliwości prawie nie ma śladu. Oczywiście, zdarzają się sytuacje, które wywołują lęk, ale to już tylko sporadyczne wydarzenia. Fryga jest wesoła, skora do zaczepek i zabawy. Ale nadal przed nią i jej opiekunami dużo pracy – musi się ciągle uczyć komunikacji z człowiekiem. I tutaj chcemy z całego serca naszego podziękować Asi i Tomkowi za opiekę nad pręguską. Dzięki waszej decyzji sunia nie musi przebywać w hotelu dla psów i  wyleguje się przy kominku i na waszych kolanach, równocześnie mając zapewnioną odpowiednia opiekę i wychowanie.