Bolek male2

BOLEK Złoty Bull
w typie amstaffa, wiek 10-12 lat

Wygląd: rudy, w duże białe znaczenia.
Charakter: spokojny, łagodny, wychowany.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Wirtualny Opiekun: brak

Bolek to ok. 10-12 letni pies w typie amstaffa. Trafił do schroniska w Białymstoku po śmierci swojego opiekuna. Z początkiem stycznia przejęliśmy go pod skrzydła Fundacji AST, dzięki pomocy Agnieszki, która ofiarowała mu DT. Bolek był świetnym wyborem dla Agi, która początkowo chciała młodego psiaka, a dziś jest zakochana w oazie spokoju Bolku.
Bolek bez problemu odnalazł się w stolicy. Nie straszny mu gwar, harmider, ludzie spacerujący ulicą, czy psiaki spacerujące po chodnikach. Obecnie mieszka w małym mieszkaniu w wieżowcu, jeździ windą, codziennie zostaje sam w domu, nie sprawiając kłopotów. Bolo jest bardzo komunikującym się psem, widać że szybko się przywiązuje i szuka wsparcia i wskazówek ze strony przewodnika. To typ psa, który potrzebuje człowieka. Im czytelniejsze komunikaty ze strony opiekuna, tym Bolkowi jest łatwiej. Bolo pomimo wieku jest w fajnej kondycji, półtoragodzinny spacer nie jest dla niego kłopotem. Na spacerach nie zwraca uwagi na psy, ładnie je omija. Na koty nie jest sprawdzony.
Przed Bolkiem wszystkie badania - krew, USG, badanie serca celem przygotowania do kastracji.

Bolek 1 Bolek 2 Bolek 3
Bolek 8 Bolek 11 Bolek 13