Dora male2

DORA Złoty Bull
w typie amstaffa, urodzona listopad 2009 r.

Wygląd: kremowo-szara, pręgowana, z białymi znaczeniami.
Charakter: kocha dzieci, nie polecana do innych zwierząt, niewiele nauczona.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Wirtualny Opiekun: brak

Dora to sunia w typie amstaffa, urodzona w listopadzie 2009 r.
Sunia całe swoje dotychczasowe życie była psem miejskim, chowała się przy czwórce małych dzieci w mieszkanku o bardzo małym metrażu. Dora kocha dzieci! Nie ma w niej agresji do ludzi. Człowiekowi pozwoli na wszystko – nieważne czy to opiekun, gość czy weterynarz. Niestety przy tym wszystkim Dorka nie jest za bardzo wychowanym psem. Jej właściciele sami potwierdzają, że tylko ją kochali, zapominając o drugiej ważnej sprawie - wychowywaniu. Sunia mało zostawała sama, uciekała spuszczona ze smyczy. Na szczęście miłość Dory do ludzi powinna sprawić, ze jej ogarnięcie nie będzie trudne. Dora nie jest polecana do zwierząt - ani do psów, ani do kotów.
Z mniej optymistycznych spraw - Dora od roku ma guza na listwie mlecznej, który stale rośnie. Przed nami diagnostyka Dory i wycięcie listwy z guzem. Póki co leczymy zapalenie pęcherza. Dora aktualnie przebywa w psim hotelu.
Kochani, apelujemy do Was o wsparcie dla Dory. To kolejny potrzebujący pies na naszym pokładzie, wymagający pełnej diagnostyki.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
z dopiskiem DAROWIZNA DORA

Dora 1 Dora 3 Dora 4 Dora 5

25.01.2018 Do domu tymczasowego przeprowadziła się Dorka. Pannica zamieszkała w Warszawie na Mokotowie u Kasi i jej dzieciaków. Odnalazła się idealnie.
Dorka ma u swego boku dzieciaki, jest jej ciepło i śpi na kanapie. Obecnie doleczamy pęcherz oraz zapalenie górnych dróg oddechowych. Niebawem mamy wizytę u okulisty. Badamy, dbamy i przygotowujemy do operacji sterylizacji oraz mastektomii.