Fado male2

FADO
pitbull, urodzony 07.12.2017 r

Wygląd: rudy, uszy niestety mocno cięte.
Charakter: zgodny do innych zwierząt, lęk separacyjny.
Zdrowie: zdrowy, zaszczepiony, przed kastracją.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Gdańsk
Wirtualny Opiekun: brak

Fado to 6-miesięczny pitbull, urodzony 07.12.2017, oddany przez właścicielkę z powodu silnego lęku separacyjnego. Pies obecnie przebywa w domu tymczasowym w Gdańsku, gdzie w towarzystwie starszej amstaffki Gruszki będzie się powoli uczyć radzić sobie ze swoimi lękami. Fado to fajny, pojętny pies, bardzo dobrze komunikujący się z innymi czworonogami (zarówno psami jak i kotami). Już po tych kilku dniach możemy z całą pewnością powiedzieć, że obecność drugiego, bardzo stabilnego psa w domu robi dobrze młodemu na głowę.
Przed Fado jeszcze morze nauki, ale widzimy jak dobrze działa na niego aktywne spędzanie czasu, jasno narzucone przez przewodnika zasady, mały stopień rozpieszczania i szkolenie. Znalezienie dla niego domu nie powinno być trudne, o ile nowa rodzina będzie zdecydowana na duży wkład czasu i pracy nad tym przystojniakiem.  Fado zostanie wykastrowany przed adopcją.

Fado 1 Fado 5 Fado 7
Fado 3 Fado 4 Fado 6