DSC_0021 KLOCEK
Amstaff, wiek ok 5 lat.

Wygląd: brązowy, pręgowany, z białymi znaczeniami.
Charakter: zrównoważony, karny, chętny do współpracy.
Zdrowie: wykastrowany, szczepienia i chip.

Miejsce pobytu: Kobyłka k. Warszawy.

Klocek - każdy kto go pozna na żywo, od razu będzie wiedzieć czemu schronisko nadało mu takie imię! Piękny, mocnej budowy samiec,
został znaleziony w okolicach Ostrowii Mazowieckiej. Trafił do schroniska... Niestety właściciel się po niego nie zgłosił.
Klocek ze schroniska trafił do hotelu dla zwierząt w Radomiu, gdzie obecnie przechodzi szkolenie PT. W sumie jest tylko "doszkalany",
gdyż poprzedni właściciel włożył dużo pracy w jego wychowanie. Klocek w poprzednim domu był z pewnością prowadzony "twardą ręką",
np. miał zakazywane wchodzenia do różnych pomieszczeń i bez pozwolenia do takowych nie wejdzie. Był także uczony obrony terenu.

Dla Klocka szukamy kochającego, mądrego domu, który w odpowiedni sposób poprowadzi jego dalsze wychowanie.
Klocek jest fantastycznym psem o bardzo fajnym potencjale, dobrze współpracującym z przewodnikiem. Teraz tylko domu mu brak!
Klocek czeka jeszcze na kastrację, do adopcji zostanie wydany po zabiegu. Zapraszamy jednak chętne rodziny aby go poznać.

DSC_0033 DSC_0058 DSC_0002
Klocek6 Klocek1 Klocek2

10.01.2011 Klocek jest już po zabiegu kastracji. Świetnie go zniósł i nie miał żadnych problemów z dojściem do formy. W przeciągu ostatnich 2 miesięcy psiak zrzucił trochę kilogramów i bardzo dobrze wygląda w tej „lżejszej kategorii wagowej”. Jest naprawdę imponującym, pięknym psem.W kontaktach z ludźmi Klocek zdecydowanie preferuje kobiety, do mężczyzn musi się dłuższa chwilę przyzwyczajać, aby ich zaakceptować. Szczególnie, kiedy spotyka ich na „swoim terenie”.

Klocek4 Klocek3 Klocek5

19.03.2011 Dzisiejszy dzień okazał się szczęśliwy dla 3 psów. Domy znalazły Klocek, Ludwiczek, a także przywieźliśmy do nowego domu staruszkę dożkę. Mamy nadzieję, że takie dni będą częściej nam sie zdarzać. :)
Klocek zamieszkał w nowym domu w Kobyłce k. Warszawy w towarzystwie 4 kg suni kundelka. Liczymy na wieści od nowych właścicieli.
Nowi właściciele bardzo odpowiedzialnie podeszli do adopcji Klocuszka, odwiedzali go w hotelu, przyzwyczajając go do siebie. Mamy nadzieję, że Klocek będzie grzeczny w nowej rodzinie.