Orson 1

ORSON
pit bull, urodzony 24.06.2017 r.

Wygląd: jasno-rudy, podpalany
Charakter: lękliwy, niewychowany
Zdrowie: zdrowy, kwarantanna po parwowirozie

Miejsce pobytu: dom stały, Józefosław

Orson to 6-miesięczny pitbull (ur. 24.06.2017r.), który szuka domu, również tymczasowego. Jego historia jest smutna - został zakupiony w hodowli zarejestrowanej w pseudozwiązku przez obcokrajowców. Lekko ponad tydzień temu błąkał się po Warszawie. Szybko udało się odnaleźć jego właścicieli, ale Ci już go nie chcieli. I tak Orson stał się psem bezdomnym, a dodatkowo zachorował na parwowirozę, ciężką, a często śmiertelną, chorobę. Na razie bezskutecznie próbujemy znaleźć dom tymczasowy dla Orsona, chociaż na okres leczenia. Aktualnie pies przebywa Klinice Weterynaryjnej Braci Mniejszych w Konstantynowie Łódzkim, która dysponuje szpitalem zakaźnym.

Orson walczy o życie, walczy z pechem. Pomóżcie nam prosimy, bo tym razem koszty idą w tysiące. Przez ostatnie 4 dni leczenie kosztowało 1000 zł. A teraz będą zdecydowanie większe, ponieważ dojdzie stacjonarny pobyt w szpitaliku. Dlatego bardzo apelujemy o dom tymczasowy, chociaż na okres 2-3 tygodni dla Orsonka – dom bez zwierząt, mobilny (mogący bez problemu jeździć z psem do weterynarza) w Konstantynowie lub w Warszawie.
Prosimy też o wsparcie na leczenie psiaka.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
z dopiskiem DAROWIZNA ORSON

Orson 2 Orson 3 Orson 4

12.01.2017 Z nowym rokiem do Orsona los się uśmiechnął – psiak wygrał z chorobą i znalazł dom tymczasowy. W DT odnalazł się bardzo dobrze. O dziwo nie sieje zniszczenia, jak codziennie zostaje sam, a brak utrzymania czystości to jedynie wpadki. Już zdrowy, okazał się, jak przystało na pit bulla mega aktywnym, bardzo energicznym szczeniakiem.
My kłaniamy się w pas i dziękujemy domowi tymczasowemu za opiekę nad chłopakiem.

Orson 5

22.01.2018 Do nowego domu przeprowadził się Orson. Zamieszkał u Asi w Józefosławiu koło Piaseczna. Zyskał nową chatę, a także imię. Od dziś zwie się Nim. Asia to osoba doświadczona i behawiorysta a Orson zyskał przy niej aktywne życie w psim i końskim towarzystwie. Mamy nadzieję, że błyskawicznie odnajdzie w nowej roli. Asiu, witaj w Family AST. Życzymy Ci wielu sukcesów z Nimem.
Cały ten happy end mógł się  dzięki współpracy, o której Wam przypominamy na każdym kroku! Orson wygrał z parwowirozą, dzięki walce lekarzy z Kliniki Weterynaryjnej Braci Mniejszych, a także dzięki Waszemu wsparciu w postaci darowizn (uzbierał na całe leczenie). Potem cudem znalazł się dom tymczasowy u wspaniałych osób Marty i Roberta - niezwykle ciepłych i fajnych ludzi. Byli oni szybkim przystankiem w drodze do adopcji, bo Asia zgłosiła się błyskawicznie, gotowa wychowywać młodzieńca! Kochani, takie przypadki jak Orson to nasza codzienność. Mamy ten zaszczyt, że działamy odmieniając psie życie. Aby móc czynić to nadal, pełniej, zawsze zachęcamy Was do wspierania. Utrzymujemy się dzięki darowiznom i wpływom z 1%. Więc apelujemy do Was, bulcie na bulle, namawiajcie rodzinę, bliskich i dalszych znajomych.

Orson 6