Bolek male2

BOLEK Złoty Bull
w typie amstaffa, wiek 10-12 lat

Wygląd: rudy, w duże białe znaczenia.
Charakter: spokojny, łagodny, wychowany.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa

Bolek to ok. 10-12 letni pies w typie amstaffa. Trafił do schroniska w Białymstoku po śmierci swojego opiekuna. Z początkiem stycznia przejęliśmy go pod skrzydła Fundacji AST, dzięki pomocy Agnieszki, która ofiarowała mu DT. Bolek był świetnym wyborem dla Agi, która początkowo chciała młodego psiaka, a dziś jest zakochana w oazie spokoju Bolku.
Bolek bez problemu odnalazł się w stolicy. Nie straszny mu gwar, harmider, ludzie spacerujący ulicą, czy psiaki spacerujące po chodnikach. Obecnie mieszka w małym mieszkaniu w wieżowcu, jeździ windą, codziennie zostaje sam w domu, nie sprawiając kłopotów. Bolo jest bardzo komunikującym się psem, widać że szybko się przywiązuje i szuka wsparcia i wskazówek ze strony przewodnika. To typ psa, który potrzebuje człowieka. Im czytelniejsze komunikaty ze strony opiekuna, tym Bolkowi jest łatwiej. Bolo pomimo wieku jest w fajnej kondycji, półtoragodzinny spacer nie jest dla niego kłopotem. Na spacerach nie zwraca uwagi na psy, ładnie je omija. Na koty nie jest sprawdzony.
Przed Bolkiem wszystkie badania - krew, USG, badanie serca celem przygotowania do kastracji.

Bolek 1 Bolek 2 Bolek 3
Bolek 8 Bolek 11 Bolek 13

28.05.2018 Jest nam niezwykle miło obwieścić kolejny happy end! Nie jest on dla nas zaskoczeniem, bowiem Aga, tymczasowa opiekunka Bolka od początku krzyczała "że nigdzie Bolka nie odda!". Wspaniały senior, który nie zawsze miał szczęście w życiu, bo lata spędził zamknięty w komórce, znalazł w końcu raj. Emeryturę dostał godną i chwalebną, z nową "matką Agnieszką". Aga zgłosiła się do nas po szczeniaka. Ale w rozmowie wyszło na jaw, że jej potrzeby zaspokoi także senior. W potrzebie był on, Bolek, amstaff z Białegostoku. Przywieźliśmy i już! Dwie połówki się odnalazły, idealnie dopasowane i jest im ze sobą dobrze. Niech nam żyją długo i szczęśliwie!

Bolek 16

22.11.2020 Po dwóch wspaniałych i szczęśliwych latach u boku swojej rodziny, za Tęczowy Most odszedł Bolek. Trafił do nas ze schroniska w Białymstoku. Okazał się przefajnym seniorem i błyskawicznie rozkochał serce tymczasowej opiekunki Agnieszki na tyle, że został u niej na stałe. Miał swoją kochającą rodzinę, małą opiekunkę Klarę i koleżankę amstaffkę. Odszedł pozostawiając niezwykłą pustkę. Kochani, tulimy Was mocno. Dziękujemy Wam za te piękne lata.

Bolek