DSC_0119 EJMI
amstaff, wiek ok. 3 lat.

Wygląd: ruda z białymi znaczeniami.
Charakter: zrównoważona, wyciszona, spokojna, cierpliwa,
przyjacielska wobec innych psiaków i kotów.
Zdrowie: wyniszczona, oczekuje na sterylizację, szczepienia i chip.
Miejsce pobytu:
dom stały, Gdańsk.
Wirtualny Opiekun: klasa II D Gimnazjum 133 w Warszawie, Edyta Cetlicer

Ejmi, kolejna amstaffka - ofiara człowieka, mody, złej sławy kreowanej przez media...
Kolejny pies, którego człowiek zawiódł, porzucił jak śmieć...

Ejmi znaleziono 2 dni temu w okolicach Warszawy, wraz ze swoim szczeniakiem, sunią Fifi, która także szuka domu.
Ejmi jest w bardzo złym stanie i bardzo potrzebuje Państwa pomocy.
Potrzebuje prawdziwego i kochającego domu, potrzebuje miłości i troski, ale przede wszystkim potrzebuje prawidłowej opieki.
Dlatego zwracamy się do Państwa o pomoc dla Ejmi. Zbieramy fundusze na jej leczenie i dobrą karmę. Szukamy osób, które nie przejdą obojętnie obok jej cierpienia. Szukamy Wirtualnych Opiekunów, którzy zechcą jej pomóc.
Jeśli ktoś z Państwa nie może przejść obojętnie obok cierpienia Ejmi i zechce jej pomóc oferując dom stały, tymczasowy lub każdą inną - pomoc prosimy o kontakt. Będziemy wdzięczni również za każdą pomoc finansową dla suni. Wystarczy, jeśli w tytule przelewu wpiszą Państwo "EJMI", a wpłata zasili jej skarpetę fundacyjną.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych

Pomóż - wspomóż, adoptuj.

Ejmi obecnie przebywa w hoteliku dla zwierząt pod Warszawą. Jest łagodna do ludzi, psów, kotów. Bardzo się garnie do dzieci.

DSC_0407 DSC_0392

30.03.2011 Byliśmy u psiaków w hoteliku. Na pierwszy rzut poszła Ejmi i jej córka. W trakcie spaceru wzięliśmy także na spacer Lagosa, aby sprawdzić wzajemne reakcje psiaków na siebie.
Ejmi jest jeszcze nieco wystraszona, choć w sumie ciężko jest pisać o strachu, raczej to tęsknota, rozglądanie się za człowiekiem, wypatrywanie. Dzisiaj nie rzucała nam się na szyję z radości, choć kontakt z człowiekiem nie jest dla niej niczym obcym. Jest zadowolona idąc obok ludzi. Jest cichutka, malutka, spokojniutka, grzeczna, stonowana.
Ejmi jest łagodna do psów oraz ludzi, daje zrobić ze sobą wszystko, np. zajrzeć w pachwiny czy uszy. Jest sunią domową. Nie ma oporów przed pomieszczeniami, domem, trzyma potrzeby do czasu spaceru, spokojnie zostaje sama. Preferuje kobiety i dzieci.
Ejmi oceniamy na wiek ok. 3 lat. Sunia jest zniszczona, mocno wychudzona, zaniedbana, pogryziona. Jak szczeniak pojedzie do DT, to koniecznie musimy zająć się mlekiem w sutkach, co by jej stan zapalny nie dokuczał.

DSC_0170 DSC_0312 DSC_0270

9.04.2011 Byliśmy w odwiedzinach w hoteliku u psiaków. Jesteśmy bardzo zaskoczeni stanem Ejmi i Fifi. Po zaledwie tygodniu pobytu suczek u nas ich stan uległ ogromnej poprawie, a po zabiedzonych psach prawie nie ma śladu. Z obserwacji Asi prowadzącej hotelik wynika, że Ejmi może być alergiczką. Zwracamy się do Was, naszych Przyjaciół - może ktoś z Państwa chciałby podarować Ejmi worek dobrej karmy? Jeśli tak, prosimy o kontakt z nami.

DSC_0775

1.05.2011 Ejmi przeprowadziła się do domu tymczasowego do Trójmiasta do Marioli i jej TZ. Zamieszkała z mixem amstaffa Hektorem. Po pierwszych w sumie ciężkich chwilach, psiaki się ze sobą dogadały i obecnie są szczęśliwymi kumplami.
Mariolu, ogromnie dziękujemy Ci za to, że stworzyłaś Ejmi dom! To było jej potrzebne.

Obraz_005 Obraz_065 Obraz_055

16.07.2011 Ejmi zostaje na stałe w DT!
Ejmi została 2 dni temu poddana zabiegowi sterylizacji. Kilka dni temu chęć jej adopcji zgłosiła Ania z Gdańska. Wizja domu uświadomiła Marioli, że już nie mogłaby oddać Ejmi do innego domu, bo jej rodzina nie była by już "pełna". Życzymy więc wszystkiego dobrego dla rodzinki Ejmi. A Ania mamy nadzieję, że niebawem stanie się nowym domem dla Vegi.

Ejmi1 EJmi3 Ejmi4

08.12.2011 W październiku Ejmi i jej rodzina mieli spora przygodę. Ejmi się zgubiła. Ale na szczęście tego samego dnia dzięki fundacyjnemu forum okazało się, że trafiła do lokalnego schroniska, skąd została błyskawicznie odebrana przez rodzinę. Ostatnie dwa miesiące nie były łatwe dla całej rodziny – opiekunka miała nogę w gipsie i  trzeba było korzystać podczas spacerów z pomocy różnych osób (i psie towarzystwo sie "rozbestwiło"). Ale na szczęście to już za nimi i powoli cała rodzina wraca do normalności.

Ejmi2 Ejmi3 Ejmi1a
Ejmi4a Ejmi5 Ejmi6

02.04.2012 Pozdrowienia od  Ejmi i jej rodziny. Ejmi wygląda jak wielki pączek w maśle. W marcu sunia zaczęła chodzić na szkolenie.

Ejmi7 Ejmi8 Ejmi9 Ejmi10
Ejmi12 Ejmi13 Ejmi14 Ejmi15