Iga male2

IGA Złoty Bull
w typie amstaffa, wiek 10 lat

Wygląd: ciemnobrązowa, siwy pyszczek.
Charakter: łagodna i grzeczna, energiczna jak na sój wiek.
Zdrowie: wysterylizowana, zdrowa.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Gdańsk
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 661 665 695, mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
Wirtualny Opiekun: brak

Kilka dni temu trafiła do Fundacji kolejna złota podopieczna - dziesięcioletnia Iga. Iga kilka ostatnich miesięcy spędziła najpierw w gdyńskim schronisku, a potem, po zabiegu sterylizacji, w zaprzyjaźnionym ze schroniskiem, domu tymczasowym. Niestety nie dogadała się tam z psim rezydentem, z czasem stosunki między zwierzakami stały się mocno napięte, więc konieczne było szukanie innej opcji. W tym właśnie momencie doszło do nader szczęśliwego zbiegu okoliczności – do naszej fundacji zgłosił się dom tymczasowy z Gdańska, poszukujący starszej suni. Nie było się nad czym zastanawiać i Iga przeprowadziła się do nowych opiekunów i tym samym zasiliła szeregi fundacyjnych bulli. Nie byłoby to możliwe, gdyby nie decyzja Natalii i Michała, którzy otworzyli swoje serce dla Igi, pomimo tego, że są rodzicami maleńkiej Zosi, więc mają się już kim opiekować. Kochani ogromnie Wam dziękujemy.
Jaka jest Iga? Świetna. Pomimo wieku energiczna, karna, bardzo łagodna wobec dorosłych i dzieci. Na spacerach dość łaskawa wobec innych czworonogów, ale w domu powinna być jedynaczką. Jak na swój wiek wygląda bardzo dobrze, przyzwoity jest także jej stan zdrowia. Jest fanką piłeczek, ale nie jest w swojej chęci do zabawy nachalna. Mówiąc krótko jest to fajny i stabilny starszy bull.

Iga 3 Iga 4 Iga 5
Iga 7 Iga 8 Iga 9

26.10.2017 Być może pamiętacie, że niepozorny guz, który wyrósł na boku czarnuli, w wyniku biopsji okazał się być wyjątkowo złośliwym nowotworem. Uzbrojeni w tę wiedzę, wykonaliśmy szereg badań mających na celu wykluczenie przerzutów i na szczęście okazało się, że takich nie ma. Dzięki temu mogliśmy przystąpić do walki o zdrowie suni. Guz został usunięty z dużym marginesem, pacjentka czuje się całkiem nieźle. W najbliższym czasie będziemy konsultować dalsze postępowanie z lekarzem onkologiem i w zależności od jego decyzji podejmiemy odpowiednie kroki. Dla Igi i jej tymczasowej rodziny to czas próby, więc bardzo prosimy o trzymanie kciuków za naszą Złotą Bullkę. Natalia i Michał dokładają wszelkich starań, aby żyło jej się jak w raju. Kochani, ogromnie doceniamy Wasz wysiłek i troskę i wierzymy, że po pozbyciu się paskudztwa wszystko pójdzie już łatwo, bezpiecznie i „z górki”.