Zelka male2

ŻELKA Złoty Bull
amstaff, wiek ok. 9 lat

Wygląd: biała, w rude łaty.
Charakter: łagodna, współpracująca.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018, mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
Wirtualny Opiekun: brak

Żelka to ok. 9-letnia sunia w typie amstaffa. Trafiła do naszej fundacji ze schroniska we Wrocławiu. Jej przeszłość nie jest nam znana, ponieważ została znaleziona na jednej z ulic.
Żelka obecnie przebywa w domu tymczasowym. Dała się poznać jako fajny i dość bezproblemowy pies. Ma kilka drobnych niedociągnięć, ale te dają się niwelować w zarodku ponieważ Żelka jest karna i zorientowana na człowieka. Przy spokojnym i opanowanym przewodniku będzie absolutnie niekłopotliwa.
Żelka obecnie mieszka w mieszkaniu w bloku, nie ma z tym najmniejszego problemu. Codziennie zostaje sama, nie niszcząc i nie szczekając. Żelka bardzo dobrze znosi podróże, nawet długie trasy. Z wad ma podgryzanie rąk, gdy wchodzi na wyższe emocje, dlatego nie polecamy jej do domu z małymi dziećmi. Dzieci w wieku szkolnym powinny bez problemu sobie z tym poradzić, bo wystarczy powiedzieć jej „nie”. Sunia pięknie reaguje na reprymendy, widać że ktoś wcześniej pracował u niej nad zachowaniami niepożądanymi. Żelka do psów jest dość pozytywna. Lubi się z psami, które nie lubią awantur. Zaczepiona zaś może odpowiedzieć. Obecnie mieszka z 2 suczkami i po 3 tygodniach, widzimy jak z każdym dniem stosunki są coraz lepsze.
Obecnie Żelka jest w trakcie kontrolnych badań, które wykonujemy każdemu z trafiających do nas psów. O ich wynikach będziemy informować w kolejnych wpisach.
Żelka szuka domu, fajnego, troskliwego, raczej bez dużych przeszkód typu schody ponieważ ma stare zwyrodnienia w kolanach i stawy dają się u niej we znaki. Idealny byłby domek z ogródkiem lub mieszkanie z windą. Żelka waży 21 kg, nie jest psem dużych rozmiarów.

Zelka 1 Zelka 2 Zelka 3 Zelka 5

11.10.2017 Garść wieści do naszej Żelki po przebytych badaniach. Wykonaliśmy badania krwi (morfologia, biochemia oraz profil tarczycowy), USG i pełne badanie ortopedyczne. W krwi mamy dość dobre wieści, tarczyca wyszła ok, biochemia także. Sunia niestety ma stan zapalny kikuta macicy, po przebytej sterylizacji. Ponieważ zabieg był wykonany już jakiś czas temu, ale nie wygoił się prawidłowo, zaleczamy problem antybiotykiem.

Zelka 8 Zelka 9 Zelka 10