DSC 0496 GIGI
staffik, wiek ok. 3 lat

Wygląd: czarna.
Charakter: typowy staffik - mały, radosny klaun.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki alergii, wysterylizowana.

Miejsce pobytu: dom stały, Mińsk Mazowiecki.

Gigi to niespełna 3-letnia, wysterylizowana sunia rasy staffik (staffordshire bull terrier), która czeka u nas na kochający i troskliwy dom.
Gigi została oddana przez właścicieli, których przerosły koszty jej leczenia. I to naprawdę nowy opiekun musi wziąć sobie do serca - Gigi jest na starcie walki o zdrowie, a jej leczenie pochłonie spore fundusze z domowego budżetu.
Gigi jest sunią domową i przyzwyczajoną do miasta. Nie obce jej jest mieszkanie w mieszkaniu, codzienne zostawanie samej, regularne spacery, chodzenie na smyczy i bez niej. Kocha piłeczki i podróżowanie w aucie. Chowała się w domu z dzieckiem, jest łagodna, nie wykazuje agresji do większości psów oraz nie uciekających kotów. Jest idealna pod kątem zachowania, to typowy, wesoły i całkiem usłuchany staffik.

Niestety Gigi jest silną alergiczką. Na chwilę obecną wiemy że jest to alergia pokarmowa i na trawy. Nie wiemy natomiast czy jest tylko alergikiem, czy atopikiem (psem, który wymaga oprócz odczulania/eliminowania alergenów, leczenia lekami). W poprzedniej rodzinie była leczona przez różnych lekarzy i różnymi metodami, niestety niedokończonymi, więc do wiosny nie będziemy wiedzieć jak sytuacja wygląda w okresie pylenia. Obecnie Gigi jest na karmie Wolfsblut, jest to jedna z niewielu karm, którymi sunia może być karmiona. Dodatkowo przyjmuje suplement na sierść, dostaje Bravecto oraz ma zalecone kąpiele w szamponie Atopo. Na dziś jest nieźle. Ale to dopiero start w ustawianiu leczenia Gigi.
Gigi szuka domu w Warszawie lub w okolicy! Szukamy rodziny zdecydowanej leczyć Gigi u jednego dermatologa, do którego aktualnie uczęszczamy z sunią, aby mieć pewność regularnego jego odwiedzania. Chcemy zaoszczędzić już tej suni ciągłych zmian weterynarzy i sposobów leczenia. Jeśli jesteś przekonany, że podołasz wychowaniu staffika, że stać Cię na leczenie, posiadanie Gigi i mieszkasz w Warszawie, skontaktuj się z nami: tel. 501 797 018

DSC 0568 DSC 0493 Gigi 6
Gigi 1 Gigi 2 Gigi 5

21.02.2018 Do nowego domu przeprowadziła się Gigi. Nasza kochana czarnuszka zawładnęła sercami rodziny z Mińska Mazowieckiego – Gosi, Marcina i dwójki ich wspaniałych dzieciaków Marianki i Stasia. Adopcja nie była łatwa z uwagi na alergię pannicy. Ale wszystko było przemyślane i prowadzone na spokojnie. Nowi opiekunowie od teraz posiadają dwa staffiki, które się pokochały, a Gigi wręcz weszła Rupertowi na głowę.  Gigi zyskała nowe życie, aktywne i pełne miłości. Kochani, witamy Was w Family AST.

Gigi 7