Pyza male2

PYZA Złoty Bull
staffik, wiek ok. 9 lat

Wygląd: brązowo-czarna, pręgowana, z białymi znaczeniami.
Charakter: spokojna, grzeczna, bardzo lubi dzieci.
Zdrowie: wysterylizowana, zaszczepiona, zdrowa.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Gdańsk
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 661 665 695, mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
Wirtualny Opiekun: brak

Pyza to ok. 9-letnia, wysterylizowana amstaffka, która pod opiekę Fundacji AST trafiła po 5-letnim pobycie w schronisku. Dlaczego tak długo, zapytacie? Nie potrafimy odpowiedzieć, może dlatego, że nie pokazywała się światu, że zrezygnowana leżała w budzie, nie wyściubiając z niej nosa? Postanowiliśmy jej pomóc, wiedząc, że kolejna zima w schronisku może być tą o jedną za dużo. Znalazł się dom tymczasowy, wspaniała Jola wraz z rodziną i adoptowaną z naszej Fundacji amstaffką Gruszką, którzy postanowili otoczyć Pyzę opieką, podreperować zdrowie, poznać i dać szansę na nowe, lepsze życie. Na nową rodzinę!

Pyza 1 Pyza 2

Jaka jest Pyza? Możemy ją opisywać w samych superlatywach. W domu spokojna, nie nachalna, nie szczeka, nie niszczy, nie broni zasobów. Od pierwszego dnia perfekcyjnie trzyma czystość, absolutnie wystarczają jej trzy spacery dziennie. Nabrała już całkiem dobrej kondycji i półgodzinny spacer nie jest dla niej żadnym wyzwaniem. Nie ma też żadnego problemu ze spacerami w miejscach, gdzie panuje duży ruch, na pewno świetnie da sobie radę w centrum dużego miasta. Spacery z Pyzą są czystą przyjemnością, sunia grzecznie truchta przy opiekunie, nie ciągnie na smyczy, ale też i nie zatrzymuje się co chwilę, żeby kontemplować każdą napotkaną kępkę trawy. Psich szczekaczy z godnością lekceważy.
Pyza uwielbia dzieci, małe i duże, wykazując się przy nich ogromnym wyczuciem. Bardzo dobrze dogadała się również z rezydentką, amstaffką Gruszką, funkcjonują w pełnej symbiozie. Zdrowotnie, wieści są naprawdę optymistyczne! Usunęliśmy jeden guz, który okazał się być niegroźnym tłuszczakiem, na dniach spodziewamy się też wyników biopsji drugiego guza, jednak jesteśmy dobrej myśli.  Krótko mówiąc Pyza jest psem idealnym, który spędził połowę swojego życia wegetując w schronisku...  Nie pozwólmy jej dłużej czekać na ten jeden, jedyny, wymarzony dom! Pyza aktualnie przebywa w domu tymczasowym w Gdańsku.

Pyza 3 Pyza 7 Pyza 9

17.01.2018 Pod opieką fundacji Pyza przeszła już wiele badań w tym badania krwi, serca, usg jamy brzusznej, biopsję guza w pachwinie, a także badanie rtg stawów i na dzień dzisiejszy wieści są optymistyczne. Właściwie jedynym problemem, z którym obecnie się borykamy, są zmiany zwyrodnieniowe w prawym stanie kolanowym. Tu jednak za dużo nie możemy zrobić poza sukcesywnym dozowaniem ruchu i stopniowym zwiększaniem trudności pokonywanego terenu na spacerach, aby wzmocnić mięśnie i podawaniem dobrych suplementów na stawy. Pyzę czeka jeszcze ostatni, dawno już zaplanowany zabieg usunięcia guza z listwy mlecznej i po krótkim okresie rekonwalescencji będziemy rozglądać się za domem stałym.
Przypomnijmy - Pyza jest psem spokojnym, stabilnym, niekłopotliwym. Świetnie dogaduje się z przyszywaną siostrą amstaffką Gruszką, jak też z napotkanymi na spacerach psami. Bardzo grzecznie spaceruje na smyczy, nie ciągnie, nie zapiera się, bez żadnego problemu mija inne psy. Obecnie zdarza jej się wychodzić na spacery nawet z dzieckiem w wieku szkolnym.
Dla Pyzy szukamy domu, w którym nie będzie musiała pokonywać wielu schodów, idealne byłoby mieszkanie na parterze albo w bloku z windą. Żadnego wrażenia nie robią na niej gwar i ruch uliczny, także z cała pewnością dobrze potrafiłaby się odnaleźć nawet w centrum dużego miasta. Do kotów nie była sprawdzana, ale przy jej złotym charakterze powinna i z nimi się dogadać.
Pyza mieszka obecnie w Gdańsku. Jeśli chcesz ofiarować Pyzie dom, skontaktuj się z nami: 661 665 695

Pyza 14 Pyza 16 Pyza 17