Dziadek male4

DZIADEK Złoty Bull
mix amstaffa, wiek ok. 14 lat

Wygląd: brązowo-czarny, pręgowany, z białymi znaczeniami.
Charakter: przyjazny do ludzi, lubi koty, toleruje sunie.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 0501 797 018, mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
Wirtualny Opiekun: brak

Dziadek to 14-letni mixa amstaffa. Jego historia jest smutna i zawiła, a stan w jakim jest pies, zmotywował nas aby natychmiast udzielić mu pomocy!
Właścicielką Dziadzia była pani Kasia, ale nie u niej Dziadek mieszkał, a 300 km dalej, w opuszczonym domu jej mamy, od pół roku dokarmiany przez sąsiadkę. Pani Kasia kiedyś prowadziła fundację dla psów, z której później zrezygnowała, ale psy zostały. Udało się im znaleźć domy, tylko Dziadkowi nie. I tak sobie żył pod opieką mamy, aż ta się wyprowadziła, a psa zaczęła dokarmiać sąsiadka. Ostatnimi czasy stan Dziadka znacząco się pogorszył, pies cały czas kaszlał a od tymczasowej opiekunki napływały złe wiadomości. Pani Kasia nie mogąc pojechać do psa, napisała maila do każdej z fundacji z opisem sytuacji.
Zadzwoniliśmy, porozmawialiśmy i pojechaliśmy na miejsce, bojąc się co zastaniemy. Na miejscu ukazał nam się kaszlący okrutnie Dziadzio. Od razu pojechaliśmy z psem do lecznicy, ale na miejscu udało nam się wykonać jedynie USG, bo Dziadek mocno nieobsługiwalny. Na pewno ma chore serce, ale także i płuca nie brzmią dobrze. Zabezpieczony lekami został przez nas przewieziony do Warszawy do hoteliku dla psów. Przed nami wizyta u kardiologa. Dziadek to wspaniały pies. Cudny do człowieka, lubiący koty, dogadujący się z sukami. Taki myślący, kombinujący starszy pan, gruby jak bela.
Kochani, apelujemy do Was o wsparcie dla Dziadka, na diagnostykę oraz hotel. Ale przede wszystkim prosimy o dom tymczasowy, jeśli była by szansa, że Dziadka da się dźwignąć jeszcze na ostatnie miesiące.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
z dopiskiem DAROWIZNA DZIADEK

Dziadek 1 Dziadek 2 Dziadek 3 Dziadek 4

25.01.2018 Po badaniach Dziadka mamy bardzo dobre wieści. Otóż nie znaleziono w obrazie RTG zmian nowotworowych przerzutowych! Mamy wprawdzie przewlekłe zapalenie oskrzeli i płuc, ale to damy rade wyleczyć antybiotykiem. Serce ma zmiany nietypowe, ale nie są one groźne – będziemy jeszcze to konsultować. Dziadek ma tez problemy z poruszaniem się. Jest dużym psem, waży 32 kg, a stawy nie są już młode, dlatego zdecydowanie nie jest już długodystansowcem.

05.02.2018 Dziadek przeprowadził się do awaryjnego domu tymczasowego do Kasi.  Nasz senior pomimo 100 lat jest psem idealnym! Nie niszczy nic w domu, trzyma potrzeby do czasu spaceru. Dogaduje się z suczkami, toleruje koty. Bez problemu znosi podróżowanie w aucie. W mieście odnajduje się idealnie pomimo wielu lat spędzonych na odosobnionej wsi.  Dziadek nadrabia z życia ile może. Bardzo szybko związuje się z opiekunem i chodzi za nim jak cień. Uwielbia głaskanie za uchem, po głowie.
Może ktoś z Was ma możliwość nam pomóc w ostatniej prostej Dziadka? Podarować dom? Wspomóc karmą?  W jego przypadku poszukujemy również dożywotniego domu tymczasowego - w tym przypadku pokrywamy koszty leczenia, karmy i leków.

Dziadek 9 Dziadek 10 Dziadek 14
Dziadek 15 Dziadek 16 Dziadek 17

23.02.2018 Raport po wizycie weterynaryjnej Dziadka – w kontrolnym zdjęciu RTG po ponad 3 tygodniach przyjmowania leków widać znaczącą poprawę. Na tyle, że podajemy antybiotyk jeszcze tydzień i koniec! Do stałego podawania pozostają leki na niedoczynność tarczycy oraz Theospirex. I Dziadek się odchudził! Obecnie waży 28.4 kg. Dieta wprowadzona z uwagi na stawy i kręgosłup zdecydowanie działa. Dodatkowo mamy bardzo dobra wiadomość – na dom tymczasowy Dziadka wzięła Kasia z Bartkiem, opiekunowie naszej Nestulki i Lazanki i nasz fundacyjny dom tymczasowy do szczeniaków. Bardzo pięknie im dziękujemy, tym bardziej że to dla nich większa zmiana – opieka nad Seniorem.

11.03.2018 Najbardziej wpatrzony w człowieka. Oddany, wierny, łagodny do psów i kotów. Przeszkoda ku adopcji? Jedynie w głowie ludzi - wiek.
Dziadek dobrze się odnajdzie zarówno w mieszkaniu jak i w domu z ogródkiem. Jedno jest przy nim ważne, chłopak ma problemy ortopedyczne, więc nie da rady chodzić po schodach! Musi mieszkać w bloku z windą, albo na parterze, gdzie będzie musiał pokonywać dosłownie kilka schodków. Pies bez problemu znosi rozłąkę, nie niszczy, nie szczeka zostawiany sam. Codziennie zostaje na ok. 6 godzin i nie jest to dla niego przeszkodą. Śpi wtedy w swoim posłanku. Dziadek może mieszkać w domu z kotami lub też dzielić chatę z jakąś nieabsorbującą sunią. Nie polecamy Dziadka do malutkich dzieci, to senior, który potrzebuje spokoju i snu a nie dzieci skaczących mu po głowie. Dziadek przebywa obecnie wdomu tymczasowym okolicach Warszawy. Zapraszamy do poznania Seniora. Kontakt w sprawie adopcji: 501 797 018

Dziadek 18 Dziadek 19 Dziadek 20