Aisha male2

AISHA Złoty Bull
rodowodowa amstafka, urodzony 10.08.2007 r

Wygląd: brązowo-czarna, pręgowana, z białymi znaczeniami.
Charakter: w trakcie oceny.
Zdrowie: nowotwór pęcherza.

Miejsce pobytu: hotel dla psów, Łódź
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 888 702700, mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
Wirtualny Opiekun: brak

Aisha Magurskie to rodowodowa amstaffka, urodzona 10.08.2007 r.
Aisha przez ponad 11 lat miała dom. Ale go straciła z dnia na dzień i została znaleziona na ulicy. Hodowla została powiadomiona o losie Aishy.
Dzięki pomocy Amstaff Team – Łódź udało się przenieść sunię ze schroniska do psiego hotelu w Łodzi, gdzie została otoczona opieką przez wolontariuszki. Dziękujemy Ania za pomoc! Bez Ciebie by się to nie udało.
Aisha na dniach przejdzie kompleksową diagnostykę, ze szczególnym uwzględnieniem pęcherza, bo oddaje mocz co metr, z ogromnym bólem. Mamy nadzieję, że to tylko zapalenie pęcherza. Dla Aishy najbardziej potrzebujemy domu tymczasowego, obeznanego z psami. Domu bez psów, kotów i dzieci. To starsza sunia, która bardzo źle odnalazła się w sytuacji porzucenia i potrzebuje czasu i spokoju. Aisha była psem „mieszkaniowym”, więc nie powinna sprawiać problemów w mieszkaniu, w bloku. Domu tymczasowego poszukujemy najchętniej w miastach: Łodzi, Warszawie, Trójmieście, Szczecinie i Poznaniu.

Aisha 1 Aisha 4 Aisha 6 Aisha 7

26.04.2018 Jakiś "czarny okres" nastał w naszej fundacji. Aisha jest po kompleksowych badaniach. Tu po stokroć dziękujemy za pomoc Ani i Monice z hotelu za codzienną opiekę. Nie mamy niestety dobrych wieści. U Aishy w badaniach znaleźliśmy guz o wielkości 4 cm w pęcherzu, dodatkowo sunia cierpi na silny stan zapalny. Od ponad dwóch tygodni dostaje antybiotyk, który przynosi ulgę, poprawę stanu pęcherza, ale przed Aishą kolejne tygodnie leczenia. Po 2 tygodniach powtórzymy USG, wykonamy kontrolne RTG płuc i zdecydujemy jak najlepiej działać dalej. Wraz z poprawą zdrowia, przyszła poprawa w zachowaniu Aishy. Sunia stała się mniej drażliwa. Jest pogodna, nie sprawia problemów.
Aisha nie ma domu. Jej codziennością jest hotelowy boks. Apelujemy do Was o pomoc dla suni, w postaci domu stałego bądź tymczasowego. Aisha zasługuje na domowe pielesze, człowieka u boku, troskę, kanapę. Tym bardziej z ciążącym nad nią widmem ewentualnego nowotworu.

23.07.2018 Złota Bulka Aisha przypomina o sobie. Że jest, że czeka na dom, że chce mieć swojego człowieka, że daje radę i jest bardzo dzielna i jak na razie nie daje się nowotworowi! Bo niestety zdiagnozowano u niej nowotwór pęcherza - guz jest dość duży, nieoperacyjny, wypełnia część pęcherza. Na zdjęciach RTG i w badaniu USG nie stwierdzono przerzutów.
Aisha jest na lekach, ładnie na nie reaguje, jest pogodna i pozytywna do ludzi, lubi dzieci, jak na swój wiek ma dużo energii. Mieszkała w centrum miasta, świetnie odnajduje się w przestrzeni miejskiej, lubi jeździć samochodem, najlepiej na przednim siedzeniu. Uwielbia dostawać smakołyki, dzięki nim pokochała wizyty w lecznicy. Jest bardzo czysta, w boksie nie niszczy, nie brudzi, mocz utrzymuje około 6-8 godzin (miewa sporadyczne wpadki z uwagi na swoje schorzenia).
Niestety Aisha nie lubi innych zwierząt, i w nowym domu musi być jedynaczką. Na chwilę obecną szukamy dla niej domu stałego lub tymczasowego, domu, który zaopiekuje się sunią, przytuli gdy będzie źle, rzuci piłeczkę na spacerze, nagrodzi smaczkiem pozytywne zachowanie, poda leki. Szukamy domu, który chciałby pomóc, bo Aisha potrzebuje człowieka. Aisha przebywa w hotelu w Łodzi. Na wszystkie pytania odpowie wolontariuszka Ania 888 702 700.

Aisha 8 Aisha 10 Aisha 11 Aisha 12 Aisha 13