Paczek male2

PĄCZEK Złoty Bull
amstaff, wiek 12 lat

Wygląd: czarno-brązowy, pręgowany, z białymi znaczeniami, drobny.
Charakter: spokojny, zgodny do innych zwierząt.
Zdrowie: niewydolność nerek, problemy z wątrobą.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 0501 797 018, mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
Wirtualny Opiekun: brak

Pączek to 12-letni amstaff (oryginalne poprzednie imiona to Czaki i Draco), który trafił do nas ze schroniska w Gorzowie. Nowe imię zostało mu nadane trochę dla przekory, a trochę dla odwrócenia złego losu. Psiak trafił pod nasza opiekę dzięki naszej Adzie, która zaoferowała mu dom tymczasowy. Dołączył tym samym do fundacyjnej tymczasowiczki Balbiny, pudlicy Molly i trzech kotów. Ten złoty pies, z całym licznym stadem, dogadał się bez najmniejszego problemu.
Przed Pączusiem teraz szeroko zakrojona diagnostyka. Pies jest bardzo chudziutki, kruchutki, ma problemy z dłuższym trzymaniem moczu, w środku nocy zdarza mu się załatwić w mieszkaniu. Dlatego nie czekamy i ruszamy z badaniami.
Możecie też wesprzeć Pączusia wpłacając darowiznę do jego skarpety:
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
ul. Żwirki i Wigury 47/16,
z dopiskiem DAROWIZNA PĄCZEK
Chcielibyśmy przy okazji ogromnie podziękować schronisku w Gorzowie. Dziękujemy Wam pięknie za współpracę, zaufanie i nieocenioną pomoc w transporcie! Ania, Piotr kłaniamy się nisko!

Paczek 1 Paczek 4
Paczek 2 Paczek 4

19.04.2018 Pączek jest już po całym zestawie badań, a my wiemy jak przedstawia się jego stan zdrowia. Niestety nie jest najlepiej. Pączek jest kolejnym, piątym już psem fundacyjnym, u którego wyniki badań wskazują na niewydolność nerek. Co gorsza, także parametry wątrobowe nie są najlepsze, więc musimy się przygotować na kolejną batalię o zdrowie Złotego Bulla. Przed psiakiem szczegółowe konsultacje u lekarza, ale już w tej chwili chcielibyśmy zaapelować do Was o wsparcie: w postaci karmy weterynaryjnej typu Renal (np. firmy Royal Canin) oraz w postaci leków (Renalvet, Ipakitine, Hepatiale Forte).
Jako że Pączek jest mocno wybredny i je niechętnie, będziemy ogromnie wdzięczni za podarowanie mu zarówno karmy suchej, jak i puszek, którymi moglibyśmy dosmaczać posiłki.
Pączek to kolejny staruszek, który w jesieni życia i w chorobie, stracił dom. Brzmi to bardzo przygnębiająco, ale paradoksalnie daje temu psu szansę na prawidłowe leczenie, opiekę, a tym samym na dłuższe i lepsze życie. Trzymajcie mocno kciuki, abyśmy byli w stanie we współpracy z lekarzami wyprowadzić dziadka na prostą i podarować mu dobre samopoczucie, radość i beztroską emeryturę.