Kocham Mojego Bullowatego

KMB banner

KOCHAM MOJEGO BULLOWATEGO!

KMB plakat

Nie od dzisiaj wiadomo, że jesteśmy osobami z chorobą nazywaną „BULL LOVE". Nasze psy ras TTB są pełnoprawnymi członkami naszych rodzin i mamy na ich punkcie bzika. Nie jesteśmy zwykłymi posiadaczami zwierząt - jesteśmy osobami, które doceniają fenomen ras TTB, ich charakter i ich zdolności. O nasze psy dbamy, szanujemy je, wychowujemy, leczymy, kochamy. Pies, który leży obok nas, to nie żywy przedmiot, który stanowi dodatek do wnętrza – to przyjaciel na czterech łapach, który nam towarzyszy w złych i dobrych chwilach. Wspiera nas na co dzień i bezinteresownie okazuje miłość. Dla innych bulle to psy mordercy. Dla nas - najlepsza rasa, jaka została stworzona! I to przede wszystkim chcemy pokazać.
Dlatego powstał projekt KMB – Kocham Mojego Bullowatego, który ma za zadanie budowanie pozytywnego wizerunku zarówno psów ras TTB jak i ich właścicieli. Chcemy walczyć ze stereotypami "psów morderców" i "właścicieli dresiarzy". Chcemy pokazać, jak wspaniałe są bulle i ich człowiecze rodziny!

Projekt zrealizowany przy współpracy Fundacji AST z ART DOG - Pies w obiektywie

Obejrzyj video

I kilka słów o bohaterach filmu:

KMB MonikaGabrysia

Monika & Gabrysia

Monika - nasza dobra znajoma od wielu lat. Na co dzień matka dwóch córek. No dobra – trzech, bo Gabrysia to też jej dziecko, tylko że na czterech łapkach. To jedyny znany nam pies, który ma w domu aż cztery swoje posłanka. Monika zakochana jest w bulterierach (szczególnie w pręgowanych) od wielu lat. Jej dom to muzeum bullkowych gadżetów. Zawsze pomocna, zawsze uśmiechnięta. Gdy wpadamy, często z niezapowiedzianą wizytą, częstująca pyszną kawą i gotowa rozmawiać o psach godzinami.
Gabrysia - urocza, kompaktowa bullinka, zabrana przez Fundację AST ze schroniska w Radomiu. Mega aktywna, kontaktowa i łagodna. To nasz podstawowy tester na cierpliwość fundacyjnych psów - jak pies wytrzyma zabawy z Gabrysią to znak, że ma "anielską cierpliwość" i zniesie wszystko.

KMB AniaMariuszTyson

Ania, Mariusz & Tyson

Ania - wygadana. Mariusz - cichy. Razem tworzą duet idealny. Są rodzicami rozpieszczonego Tysona.Wspiera ich rodzina, będąca także szczęśliwymi posiadaczami TTB.
Tyson - piękny amstaff, o gołębim sercu i ogromnym stopniu rozpieszczenia. Uratowany przez Fundację AST przed eutanazją, bo jego rodzina wyjechała do Anglii.

KMB AnitaFokus2 KMB AnitaFokus KMB AnitaFokus3

Anita & Fokus

Anita - wraz z mężem prowadzi niezwykła kwiaciarnię „Praski Ogródek”. Niezwykłą, bo można w niej obejrzeć zdjęcia bullowatych do adopcji, na ladzie są fundacyjne ulotki, w oknie plakat, a dzielnym pomocnikiem Anity jest pit bull red nose Fokus.
Redy są słabością Anity. W schronisku, gdzie Anita jest wolontariuszką, z grupy jej podopiecznych oczywiście red nose o oryginalnym imieniu Red jest jej ulubieńcem. Cierpliwości i wytrwałości w układaniu psów można jej pozazdrościć. Dla Anity spacer to nie tylko przechadzka, to ciągłą praca i dialog z psem.
Fokus - ukończył kurs PT z wyróżnieniem, jednak pozostał psem z charakterem - jego perypetie możemy śledzić na FB Fun Page, który jest poświęcony jego wychowaniu.

KMB KingaRobertTasiemka KMB KingaRobertTasiemka2

Kinga, Robert & Tasiemka

Robert - od lat kocha i szkoli psy. To człowiek myślący, pracowity, dążący do celu, umiejętnie pracujący z czworonogami. Kinga - dzięki Robertowi zdecydowała się „skoczyć na głęboką wodę” i wspólnie stali się opiekunami uroczej rudej pitbullki Tasiemki.
Tasiemka - u nas diabełek, u nich aniołek. Przyszła mistrzyni na zawodach. Póki co się pilnie uczy bycia dobrze wychowanym pitbullem.

KMB IzaPrzemekXantoDolarCiastekTyson

Iza, Przemek & Xanto, Dolar, Ciastek, Tyson

Jedna wielka, pracowita rodzina.
Iza - wieczna optymistka, która pomaga innym, a dopiero potem sobie. Na co dzień pracująca, w weekendy wspomaga Fundację AST i schronisko na Paluchu. Przemek - gatunek mężczyzny na wyginięciu. Pracowity, pomocny, pomysłowy. Rambo ze skrzydłami anioła. Dzielnie wspiera żonę w jej szalonych pomysłach.
Xanto - Złoty Bull z Fundacji AST. Od ponad 2 lat stacjonujący w u nich w domu tymczasowym. To dzięki niemu Iza po raz pierwszy w swoim życiu zakochała się w blondynie. Dolar - pupilek Przemka. Trójłapek, adoptowany z Palucha, który pokazał tej rodzinie, co to znaczy "mądrze kochać". Ciastek - pies, któremu w życiu wszystko jedno. Ciapa, który dostosuje się do wszystkiego, aby było jedzenie. Tyson - najmniejszy członek rodziny, zakochany w Izie bez pamięci, chory na wszystkie możliwe choroby świata, jak to york. Skutecznie uszczupla rodzinny budżet, kosztując więcej niż pozostałe trzy duże bulle razem wzięte.

KMB MonikaAba2 KMB MonikaAba

Monika & Aba

Monika - słodka blondyneczka? Nic bardziej mylnego! Pracowita, uparta w dążeniu do celu, bardzo pomocna. Zakochana w TTB jak mało kto! Nie polecamy zapraszać jej w odwiedziny, gdy macie w domu bullowatego, bo na 100% go zamęczy i będzie z nim więcej gadać niż z wami. Na co dzień dźwignia Fundacji AST.
Aba - starsza dama, zawsze elegancka a od niedawna równie eleganco zarośnięta sierścią. Musimy o tym napisać, bo sami ostatnio byliśmy zmuszeni podziwiać zdjęcia wreszcie zarośniętej Aby w nocy o północy -idealny news na FB! – „Aba zarosła, patrzcie i podziwiajcie!”. Na co dzień już lekko schorowana, cierpiąca na genetyczną chorobę, ale mająca wspaniałą opiekę.

KMB MagdaJarekRegisMycha KMB MagdaJarekRegisMycha2

Magda, Jarek & Regis, Mycha

Magda - wieczna optymistka. "Jakoś to będzie" to jej dewiza przy kolejnych DT. Dała radę z Matyldą, więc teraz nawet Armagedon przeżyje. Jarek - obrońca Regisa.
Mycha - kupiona jako amstaff, wyrosła na coś jedynie z lekka amstaffopodobnego, z solidną szorstką sierścią. Regis – po nauczce z Mychą, kupiony w hodowli. Piękny, aktywny, wiecznie uśmiechnięty, pozytywnie patrzący na świat.

KMB KasiaLemon

Kasia & Lemon

Kasia - filigranowa brunetka. Jak ją zobaczyliśmy, chcącą adoptować Lemona, uchodzącego za psiego demona w schronisku, to aż się nam nogi ugięły. Ale dała radę! Zaraziła się bulloholizmem, nieuleczalną chorobą.
Lemon - pies legenda schroniska na Paluchu. Piękny, mądry, kombinujący. Przeżył nieudaną adopcję, kradzież i wiele miesięcy za kratami schroniska. Dzisiaj ma raj i żyje jak pączek w maśle.

KMB WojtekAdamFanta

Wojtek, Adam & Fanta

Wojtek – wiecznie młody, pełen pomysłów optymista pełną parą. Z zawodu dyrektor Obiektów Sportowych OKiS. W drugim wcieleniu robi za śpiewaka piosenki francuskiej. Jeden z tegorocznych ''wybrańców na TAK'' w programie X-Factor. Adam - uczęszcza do szkoły muzycznej, gra na klarnecie ,trenuje karate kyokushin i pasjami gra na komputerze.
Fanta – niesamowicie zadbana i cudownie kochana 14-letnia amstaffka.

KMB OlaARTDOG

Ola

Ola - na co dzień boryka się z problemami zdrowotnymi. Nie zamknęła się jednak w domu - postanowiła pomagać i dawać coś z siebie innym. Kocha TTB, choć na co dzień nie jest ich posiadaczką. Swoje marzenia realizuje pomagając naszej fundacji. Kontakt z psami ma przy robieniu zdjęć i filmów. Póki co, to tylko namiastka, ale wierzymy, że kiedyś jej marzenie o swoim własnym "psie mordercy" w domu się spełni. Marzenia są bowiem po to, aby się spełniały. Olu, dziękujmy Ci za twoje zaangażowanie i super zdjęcia.
ART DOG - Pies w Obiektywie