Joga m2

JOGA
amstaffka, około roku.

Wygląd: biała, w rude łaty, uszy cięte.
Charakter: emocjonalna, nadaktywna, do domu bez dzieci i zwierząt.
Zdrowie: zaszczepiona, zachipowana, zdrowa.

Miejsce pobytu: dom stały, Zabrze.

Joga to cudnej urody roczna amstaffka, która przebywa aktualnie w hotelu „Na sześciu łapach” w Bojanie koło Trójmiasta.
Co możemy napisać o Jodze? Z plusów – dość ładnie zostaje sama, nie licząc wpadek z czystością, te ewidentnie pojawiają się na tle emocjonalnym. Nie wykazuje też ani krzty agresji w stosunku do ludzi. Natomiast cała reszta… Cóż, Joga nie jest psem łatwym, kipi ogromną emocją - trudną do obniżenia naturalnymi metodami - węszeniem, szukaniem, angażowaniem psiego nosa, gryzieniem rogów, mających na celu rozładowanie napięcia – na dziś te kombinacje na niewiele się zdają. Joga na zewnątrz nie potrafi ustać w miejscu, jest w ciągłym ruchu, prze do przodu, potrzeby załatwia w locie, bywa, że i na środku ścieżki. Nie węszy i nie eksploruje terenu, bowiem na tą chwilę nie potrafi tak ze spaceru korzystać. Uczymy ją tego każdego dnia, ale to praca na miesiące, może i lata. Emocja opadają do poziomu względnie akceptowalnego, pozwalającego na współpracę, po około 30-40 minutach spokojnego spaceru, pod warunkiem, że nie spotyka się inne psa. Joga nie nadaje się do mieszkania w mieście, z tym nie radzi sobie absolutnie. Dlatego mieszkanie w bloku, na osiedlu zdecydowanie odpada. Dla niej jedyną akceptowalną przestrzenią może być dom położony w cichym, spokojnym miejscu, pozbawionym zbyt dużej ilości bodźców, w otoczeniu pól, lasów, łąk, miejsc do spokojnego, wyciszającego spaceru. W związku z powyższym, ze względu na ekspresję pannicy, nie polecamy jej do małych dzieci, a także do domu z innymi psami. Jeżeli jednak mieszkasz w zacisznym miejscu i lubisz wyzwania, to Joga jest właśnie dla Ciebie! Dla Jogi rozglądamy się zarówno za domem tymczasowym, otwartym na pracę nad emocjami, jak i domem stałym. W jej sprawie zapraszamy Was do kontaktu na maila, do napisania o sobie kilku słów, o warunkach w jakich pies miałby mieszkać. Nie krępujcie się pisać o sobie dużo, ułatwicie nam poznanie Was jako potencjalnego domu.

Joga 1 Joga 2 Joga 3
Joga 4 Joga 5 Joga 6
Joga 8 Joga 9 Joga 10

12.08.2020 Przypominamy, iż na nowy dom pod naszymi skrzydłami czeka 1,5 roczna Joga. Panienka przebywa w hotelu dla psów w Bojanie k. Trójmiasta, gdzie pod okiem Dominiki czyni ogromne postępy! Joga to psiak bez krzty agresji w stosunku do człowieka, ale jest to sunia mocno emocjonalna, stąd ponownie zaznaczymy, iż szukamy domu na przedmieściach,  chętnie z ogrodem. Oraz rodziny bez małych dzieci i zwierząt. Joga w hotelu prowadzona jest na niskich emocjach, tak by nauczyła się chociażby korzystać ze spaceru, ale i odpoczywać po nim. Długie spacery na lince, pozbawione nadmiaru komend, wśród łąk, pól, plaż, bez nadmiaru bodźców, to najlepszy sposób na spędzanie czasu z Jogą na powietrzu. W domu panna naprawdę spisuje się na medal, odkąd z pomocą kennel klatki zażegnaliśmy problem wpadek z czystością. Joga na pewno ogromnie się zmieniła odkąd do nas trafiła, ale wciąż sporo nauki przed nią. Jest to suczka do spokojnego prowadzenia, dla cierpliwej osoby, mieszkającej w zacisznym miejscu, mającej dostęp do przestrzeni, która daje możliwość długich relaksacyjnych spacerów. Dla Jogi rozglądamy się zarówno za domem tymczasowym, jak i domem stałym. W jej sprawie zapraszamy Was do kontaktu: 661 665 695 luv Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

22.05.2021 Mocno spóźnieni, spieszymy ogłosić, że Joga od dłuższego już czasu mieszka w domu tymczasowym, który właśnie zmienił się w dom stały. I tak Joga zostałą mieszkanką Zabrza. U boku Jagody i Krzysia, którzy pokonali dwukrotnie sporo kilometrów, by jak najlepiej przygotować się do przyjęcia Jogi pod swój dach. Nie przestraszyli się też kipiącą emocją Jogi, trudną do opanowania zwykłymi metodami. Joga zamieszkała w spokojnej okolicy, tuż przy lasie, w otoczeniu pól i łąk, a to niewątpliwie ułatwia spacerowanie. Co nie oznacza, że jest onom już proste. Joga bowiem to taki egzemplarz, który wymagać będzie pracy przez lata, a i tak wiele zachowań po prostu trzeba będzie zaakceptować. To chodząca sinusoida emocji, a spacery, na których spotykane są inne psy, wciąż mocno wybijają - sunię ze względnego spokoju a ręcę opiekunów ze stawów. Jagoda i Krzyś korzystają ze współpracy z behawiorystą, pracują także ze szkoleniowcem, by jak najlepiej pomóc Jodze w funkcjonowaniu. Do tego dochodzą masaże relaksacyjne i fizjoterapia. Wierzymy, że upór i i cierpliwość opiekunów pomoże Jodze w codziennym funkcjonowaniu i wpłynie na zwiększenie komfortu życia całej trójki. Jagoda, Krzysiu, witajcie w FAMILY AST, dziękujemy za taę adopcję! Życzymy Wam ogromu cierpliwości, ale i radości w tym waszym nowym, szalonym życiu z Jogą u boku.

Joga 15 Joga 16 Joga 17