Emi 1

EMI ZłotyBull
w dalekim typie amstaffa, wiek ok. 10 lat

Wygląd : czarna, posiwiała, mocno cięte uszy
Charakter: grzeczna, spokojna, nie toleruje innych zwierząt.
Zdrowie: nowotwór płuc.

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa
Wirtualnym opiekunem była: Agnieszka Sopońska.

Emi to ok. 10-letnia sunia, kundelek trochę w typie amstaffa, średniej wielkości. Nigdy nie miała szczęścia do ludzi. Jak była mała, ktoś próbował na siłę zrobić z niej amstaffa i sunia ma kopiowane uszy. Trafiła do rodziny patologicznej, gdzie przetrzymywana była na łańcuchu. Rok temu trafiła do schroniska i dziś jest bezdomna. Kilka dni temu okazało się, że Emi jest ciężko chora. Ma nowotwór w płucach. Pozostało jej niewiele czasu, może tygodnie, może miesiące. Chwila... Póki co nie ma wskazań do eutanazji.
Emi bez problemu odnajduje się w mieszkaniu w bloku. Ładnie zostaje pod nieobecność właściciela, trzyma potrzeby do czasu spaceru. Jest nauczona chodzenia na smyczy, nie ciągnie. Niestety nie toleruje innych zwierząt, w domu musi być jedynaczką.

Poszukujemy dla Emi kochającego, troskliwego domu, aby sunia nie umierała jako bezpańska. Błagamy, pokochajcie Emi, zanim przegra swoją walkę z rakiem. Jest to wspaniały, spokojny pies.
Może ktoś z Was zechce podarować Emi karmę albo preparaty przeciw kleszczom lub wesprzeć jej skarpetę, aby miała na leki? Chętnie przyjmiemy każdą, nawet najmniejszą pomoc.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
w tytule przelewu prosimy o dopisanie DAROWIZNA EMI

Emi aktualnie przebywa pod opieką Fundacji AST w Warszawie, w awaryjnym domu tymczasowym, w którym, ze wzgledu na inne psy, nie może pozostać.

Emi 2 Emi 4 Emi 5

18.06.2015 Przyznać się, kto wierzył, że pies z nowotworem w płucach znajdzie dom? Komu przez myśl przeszło, że może lepiej go uśpić, niż ciągać po Polsce i na próżno szukać domu? No to tym niedowiarkom mówimy - patrz, jak to umierający pies znajduje kochający dom zanim przegra walkę z nowotworem!
Emi, 10-letnia sunia, w typie amstaffa ze zdiagnozowanym nowotworem przerzutowym w płucach trafiła do nas blisko 3 miesiące temu. Po poszukiwaniach znaleźli się tacy oni, zwykli, ale niezwykli, co postanowili dać jej dom tymczasowy. I dziś stwierdzili, że Emi vel Emilka ma dom u nich, na stałe, do końca!
Jesteśmy ogromnie wzruszeni!
Ala, Piotr - DZIĘKUJEMY! Jesteście mega odważnymi ludźmi.
A tymczasem Emi czuje się świetnie i nikt by jej nie posądził o jakiekolwiek raki-nieboraki.
A o tym, jak rodziła się ta decyzja o pomocy Emi możecie przeczytac tutaj.