Raja male2

RAJA
 pitbull, wiek ok. 3-4 miesięcy

Wygląd: czarna
Charakter: bardzo przyjazna, mało zsocjalizowana.
Zdrowie: w trakcie szczepień, zachipowana.

Miejsce pobytu: dom stały, Bielsko Biała.

Raja to ok. 3-miesięczna sunia w typie pitbulla, która czeka na mądry dom.
Raja jest piękna, słodka, ale także ma swój charakter jak to pitbull. Całe swoje krótkie życie mieszkała w kojcu i dopiero u nas przestawia się na warunki zycia w mieszkanie, w miescie. Idzie jej powoli, nie jest szczeniakiem, który chłonie wiedzę jak gąbka, oceniamy jej poziom wychowania jako średnio-trudny.
Raja bardzo kocha człowieka, chętnie za nim podąża, nawiązuje kontakt, wykłada się na plecy, poddaje się pieszczotom. Póki co nie ma tendencji do podgryzania rąk, ale DT także bardzo pilnuje, aby sunia się tego nie nauczyła. W relacjach z psami niekoniecznie jest nauczona komunikacji. Tu nowi właściciele będą musieli włożyć dużo pracy, aby nadrobić braki w jej socjalizacji. Do kotów nie sprawdzona, ale nie skreślamy domów z kotami.
Przed Rają wszelkie szczepienia, odrobaczenia.
Jakiego domu szukamy? Mądrego, odpowiedzialnego, przemyślanego. Raja może być pierwszym psem, ale u takiego opiekuna, który naprawdę zechce szkolić ja i samego siebie, a nie tylko posiadać psa. Z ważnych kwestii - szukamy raczej mieszkania w bloku, ponieważ sunia już kombinuje z próbami wspinaczki po siatce ogrodzeniowej. Sunia przebywa w domu tymczasowym w Warszawie. Warunkiem adopcji Rajki jest pozytywne przejście procedury adopcyjnej, szkolenie w Psim Przedszkolu (mile widziane także dorosłe PT), sterylizacja po osiągnięciu dojrzałości.

Raja 3 Raja 6 Raja 8
Raja 9 Raja 4 Raja 5

30.09.2016 W drodze do nowego domu jest właśnie malusia Raja. Ehhh... jaka tam malusia - panna przybrała u nas 50% swojej wagi.
Raja zamieszkała w rodzinie Łukasza w Bielsku Białej. Zastąpi ogromną pustkę po Sułtanie, który odszedł po trudnej walce z chorobami. Raja będzie miała za "cioteczną siostrę" adoptowaną od nas Złotą Bullkę Tequilę, która na pewno będzie miała na nią oko i nauczy ja dobrych manier.
Nowa rodzino, dziękujemy! Wszystkiego dobrego dla Was! Bądźcie szczęśliwi! Rajka, rośnij duża i zdrowa!