Scooby male2

SCOOBY
w typie mastaffa, urodzony 31.08.2015 r

Wygląd: jasnobrązowy w szare pręgi, z duzymi białymi znaczeniami.
Charakter: bardzo radosny, łagodny dla ludzi, niewychowany
Zdrowie: zdrowy.

Miejsce pobytu: dom stały, Rzeszów

Scooby to 3-letni samiec w typie amstaffa (ur. 31 sierpnia 2015), odebrany wraz z 20 innymi zwierzętami w ramach interwencji w Częstochowie, o której więcej można przeczytac tutaj.
Jest to pies-wesołek z totalnym psim ADHD, non stop uśmiechnięty od ucha do ucha. Typowy pies-zadaniowiec, który musi czymś zająć swoją głowę i łapy, aby mieć zaspokojone potrzeby. Niestety jego wychowanie pozostawia wiele do życzenia, więc będzie wymagał pracy ze strony potencjalnego domu tymczasowego lub stałego. Ogromnym plusem tutaj jest jego łagodny stosunek do ludzi, także dzieci.
Scooby przebywa w hotelu dla psów koło Łodzi. Bardzo potrzebujemy dla niego domu tymczasowego (bez zwierząt), ponieważ psiak nie nauczony życia w boksie, rani sobie pysk wkładając go między pręty.
Jeśli chcielibyście mu pomóc, ale nie możecie podarować domu, prosimy o wsparcie w postaci:
- karmy Brit Care Lamb & Rice Adult Medium,
- obróżki przeciw kleszczom Foresto,
- posłanka i kocyka, który umili pobyt w hoteliku.

Scooby 2 Scooby 3 Scooby 4

04.06.2018 Scooby przeszedł leczenie skórne i wygląda jak milion dolarów. Nasz młodziak ma piękną sylwetkę, jest bardzo aktywny, skupiony na człowieku, typowy zadaniowiec . Jest psem bardzo karnym, inteligentnym, obserwującym i potrzebującym dużej dawki kontaktu z człowiekiem. Typowy zawodnik dla doświadczonego bullowatego domu . W naszej ocenie bez problemu odnajduje się w mieszkaniu w bloku. Scooby jest przyuczony do kennel klatki, pozostawiony w niej nie niszczy, utrzymuje czystość, głownie śpi. Scooby uwielbia ruch, kocha piłki, patyki (m większe tym lepsze), szarpaki. Piłkę pięknie przynosi, oddaje i czeka na rzut. Psiak idealnie podróżuje samochodem. Aktualnie uczy się chodzić na smyczy i idzie mu to całkiem nieźle. W lecznicy jest pacjentem idealnym i jest bardzo łagodny w stosunku do ludzi. Scooby ma tylko jeden, niestety. W domu musi być jedynakiem, nie toleruje innych zwierząt , jest w stosunku do nich agresywny, więc mile byłby widziany dom mający doświadczenie w tym temacie.  Scooby jest psem bardzo kontaktowym ale potrzebującym stałego rytmu dnia, konsekwencji i doświadczonego opiekuna. Nowy dom będzie musiał pracować  z ustabilizowaniem emocji, wyciszeniem w domu i wyładowaniem energii w trakcie spacerów.  Scooby czeka na dom tymczasowy bądź stały w hotelu w Łodzi.

Scooby 6 Scooby 7 Scooby 8 Scooby 11 Scooby 10

21.07.2018 Tydzień temu życie odmieniło się dla Scoobiego. Zyskał on swoją rodzinę, której nie zraził ogrom pracy jakiej potrzebuje nasz przystojny błękitny chłopak. W miniony weekend pokonaliśmy długą trasę w okolice Rzeszowa, aby upewnić się, że dom jaki oferują Aneta, Michał i ich urocze dzieciaki,  Estera i Oskar to wymarzony dom dla Scoobiego. Ich zaangażowanie w adopcje było na medal! Dawno nie spotkaliśmy tak fajnych, zakręconych, wyrozumiałych ludzi.
Scooby pod opieką wolontariuszy i hotelu przeszedł metamorfozę zarówno fizyczną jak i psychiczną. W tego psa włożono masę pracy, która przyniosła nad wyraz duże efekty. Adopcja do tej rodziny była zwieńczeniem tego wysiłku.  Takie psie historie, przemiany, są dla nas miodem na codzienną bezdomnością i utwierdzają, że warto! Kochana rodzinko Scoobiego, wszystkiego dobrego dla Was i witajcie w Family AST.

Scooby 12 Scooby 13