Tequila male2

TEQUILA Złoty Bull
amstaffka, wiek ok. 14 lat

Wygląd: brązowo-szara, pregowana, z białymi znaczeniami.
Charakter: przyjazna do ludzi, grzeczna.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki.

Miejsce pobytu: dom stały, Elbląg

Tequila ma 8 lat. Trafiła do nas ze schroniska w Elblągu.
Tesia miała dom, ale się zgubiła i trafiła do schroniska. Pani właścicielka miała ją odebrać... i nigdy po nią nie dojechała.
Tequila przebywa obecnie w domu tymczasowym w Piasecznie koło Warszawy u Iwonki. Ma kociego kumpla. Póki co dała nam się poznać jako wspaniały psiak! Domowa, grzeczna, bardzo lubiąca ludzi.
Aktualnie, jak przy każdym starszym psie, startujemy z diagnostyką. Zbadaliśmy już serce (zdrowe) oraz krew. Przed nami wizyta u okulisty (bo oczka łzawią) oraz u stomatologa.
Kochani, apelujemy do Was o wsparcie w postaci karmy oraz obroży Foresto dla Tequili. Może ktoś zechce podarować seniorce wsparcie? Prosimy.

Tequila 4 Tequila 5 Tequila 2

31.03.2018 Kilka dni temu dostaliśmy maila, że nasza Tequila oryginalnie zwie się Dora i ma aż 14 lat! Oraz że odnalazła się jej dalsza rodzina. Opiekun Dory zmarł w marcu, a teraz jego rodzice, pomimo żałoby po zmarłym synu, nie zamknęli swoich serc na potrzebę zabrania do siebie Dorki. I tak dzisiaj emerytka wraz z naszymi wolontariuszami Andrzejem i Iwoną pojechali do Elbląga. Jesteśmy ogromnie wzruszeni tą historią. Cieszymy się, że pomogliśmy (sunia została u nas w pełni przebadana) oraz że historia zatoczyła takie koło, aby Dora vel Tesia była szczęśliwa.
Pięknie dziękujemy za wspaniałą opiekę Iwonce z DT i pomocnikom transportowym za poświęcenie swojego czasu.

Tequila 6