Suzy male2

SUZY
amstaff, urodzona 14.05.2018 r

Wygląd: brązowa, pręgowana z białymi znaczeniami.
Charakter: braki w wychowaniu, aktywna, przyjazna.
Zdrowie: zdrowa, zaszczepiona, zachipowana.

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa

Suzy to pręgowana sunia amstaff z rodowodem SWKiPR, urodzona 14.05.2018 r. Na dziś ma więc niespełna 4 miesiące. Została oddana do naszej fundacji przez właścicieli z powodu bardzo trudnej sytuacji życiowej.
Suzy to młody dzieciak, ale niech Was nie zwiedzie jej urok, bo to kawał gałgana. Z pewnością nie jest psiakiem dla laika. Nowi właściciele muszą nastawić się na pracę z nią w pierwszych miesiącach a być może latach wspólnego życia. Od razu uprzedzamy, że sunia nie jest nauczona czystości, nie jest też nauczona zostawania samej (wokalizuje). Dopiero przyuczamy ją do codziennej rozłąki z opiekunem, do kennel klatki. Ale za wcześnie aby mówić czy to będzie trudna czy łatwa nauka.
Suzy jest dość aktywnym szczeniakiem, lubi nowe przygody, zabawy, bywa absorbująca. Ale zarazem nie ma problemu z wyciszaniem się. Z uwagi na lekko trudniejszy charakter, nie jest w domu tymczasowym rozpieszczana. Raczej ma wprowadzone jasne zasady, które mają jej pomóc w drodze po nowe życie. Zna podstawowe komendy, hasło „nie”.
Suzy może zamieszkać w domu z psem, czy z kotem. Co ważne, jeśli miałaby zamieszkać z psim bratem, poszukujemy osobnika stabilnego, o dość mocnym charakterze, bo Suzy wykorzystuje szybko przewagę na psach lękowych. Przy psach stabilnych, pewnych siebie, nie ma problemów w codziennych relacjach. Na spacerach Suzy jest otwarta do ludzi i świata.
Poszukujemy dla niej doświadczonego opiekuna lubiącego aktywność i pracę z psem. Na dziś polecamy ją zarówno do bloku jak i do domku z ogródkiem.
Warunkiem adopcji Suzy jest: sterylizacja po osiągnięciu dojrzałości i szkolenie PT (Pies Towarzyszący) w wybranym przez nowego właściciela profesjonalnym ośrodku szkolenia. Suzy obecnie mieszka w domu tymczasowym w Warszawie. Kontakt w sprawie adopcji: tel. 501 797 018

Suzy1 Suzy3 Suzy4
Suzy5 Suzy7 Suzy6

21.09.2018 Pragniemy z ogromną radością poinformować Was, że do nowego domu przeprowadziła się Suzy. Mała, pasiasta gałganica na dom nie czekała długo, choć wymagania mieliśmy nieco wyższe niż normalnie z uwagi na jej charakter. Ale poszło gładko, bo zgłosił się o nią dom, dla którego szkolenie i aktywne spędzanie czasu jest normą i przyjemnością.Suzy zamieszkała u Julii i Szymona na warszawskiej Ochocie. Teraz podbija serca okolicznych psów, pomiędzy zabawami ucząc się dobrych manier. A dla nas ta adopcja jest niezwykłą przyjemnością. Wierzymy, że pod opieką tej dwójki Suzy wyrośnie na mądrą, i mniej krnąbrną sunię niż jest dziś. Julia, Szymek, dziękujemy i życzymy Wam mocy sukcesów, radości, wspólnie spędzanego czasu. Witajcie w Family AST! Fajnie, że jesteście z nami!