Borys male2

BORYS
amstaff, urodzony 02.2016 r.

Wygląd: stalowy, duże białe znaczenia.
Charakter: wychowany, trochę zagubiony, przyjazny.
Zdrowie: zdrowy, zachipowany.

Miejsce pobytu: dom stały, Kraków

Borys to piękny, duży pies, urodzony  w lutym 2016 r, w pseudohodowli. Dotąd miał trzy domy. Udało nam się zebrać garść informacji od poprzednich opiekunów, które pomogą nam w poszukiwaniach tego czwartego domu, już na zawsze.
Borys przez pierwsze 1,5 roku swojego życia mieszkał w bloku w rodzinie z dwójką dzieci (noworodek i 9 lat). Miał bardzo dobre relacje z dziećmi, na wiele im pozwalał. Z osobami dorosłymi zdarzało mu się „sprawdzać” np. o kanapę. Nie miał jednak zaspokojonych potrzeb w ilości ruchu, stąd pewnie problemy relacyjne. Nie zostawał sam w domu. Na spacerach można go było spuszczać ze smyczy, wracał na zawołanie. Został nauczony podstawowych komend. Jest nauczony czystości. Nie boi się wystrzałów, burzy. Dobrze znosi podróże w aucie. Później Borys został oddany do domu z ogródkiem. Zamieszkał z suczką amstaffką. Niestety zmienił ponownie dom, w którym mieszkał pod schodami. Rzadko wchodził do domu. Z uwagi na ataki suk rezydentek na niego został oddany ponownie.
Borys dał nam się poznać jako fajny pies. Trochę pogubiony i rozbrykany, ale otwarty na to aby pokazać mu świat w sposób czytelny. To bardzo dobry psiak. Przez całe swoje życie nie zaznał stabilności, zaspokajania podstawowych potrzeb typu spacery, bieganie, aktywność z człowiekiem. Był psem żyjącym gdzieś obok ludzi.
Borys obecnie przebywa w hotelu dla psów. Zachowuje czystość, ładnie zostaje sam w pokoju. Na razie nie niszczy. Jest szansa, że Borys w domu dogada się z suczką. Nawet może z kotem. Dla Borysa szukamy nowego domu. - na dziś tymczasowego, bo przed nim są jeszcze kastracja i szczepienia. Szukamy osób które mają czas na to, aby poświęcić go na wychowanie Borysa. Szukamy rodziny stabilnej i spokojnej, ale zarazem lubiącej aktywne spędzanie czasu. Przewodników, którzy mają doświadczenie w czytelnych komunikatach przekazywanych psu. Borys ma szansę być wyjątkowo fajnym psem. Ale nie ma tu już miejsca i czasu na niedoróbki, wpadki, popełnianie błędów. Dlatego zależy nam na mądrym domu.

Borys 1 Borys 3 Borys 4
Borys 2 Borys 6 Borys 12

06.09.2019 Jest nam niezwykle miło ogłosić, że szaro-biały panicz Borys zakotwiczył na stałe w Krakowie! W hotelu, do którego trafił, absolutnie wszystkich w sobie rozkochał, ale nie zagrzał tam miejsca zbyt długo. W czasie, kiedy był przygotowywany do kastracji, zgłosili się do nas młodzi ludzie, którzy po wielu przemyśleniach postanowili, że nadszedł czas, kiedy mogą przyjąć pod swój dach potrzebującego czworonoga. Podczas adopcji zależy nam zawsze, by odpowiednio dopasować właścicieli do psa i psa do właścicieli, dlatego po wizycie i kilku rozmowach wspólnie doszliśmy do wniosku, że to właśnie Borys powinien idealnie wpasować się do ich życia. I tak po kilku spacerach decyzja zapadła, a ich rodzina zyskała najszerszy i najszczerszy psi uśmiech na świecie! Aktualnie poza wylegiwaniem na kanapie Borys uczy się dobrych manier i podbija kolejne ludzkie serca zarażając swoim pozytywnym charakterem! Maria, Samuel - serdecznie witamy na pokładzie Family AST! Przed Wami wiele wspaniałych przygód z tym niezwykłym psem u boku! Dbajcie o niego, kochajcie i wychowujcie!

69688018 1237142233076212 7826972894981783552 n 69784220 655117191647462 1290974049991655424 n