Risse m2

RISSE
staffordshire bull terrier, wiek 5 lat

Wygląd: czarno-brązowa, pręgowana.
Charakter: nieufna, trochę wycofana.
Zdrowie: problemy z oczami i skórą.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Gdańsk.
Kontakt w sprawie adopcji: aktualnie nie do adopcji, status psa "depozytu"
Wirtualny Opiekun: brak

Risse to 4,5 roczna stafficzka, która trafiła razem z drugą stafficzką Baby, pod nasze skrzydła w ramach "depozytu" po przeprowadzonej interwencji Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami oddział Białystok.  Więcej na ten temat możecie przeczytać tutaj.
Risse była jednym z 26 psów zamieszkujących w tej "domowej" hodowli. Jest lekko wychudzona (wazy 14 kg), z obtarciami na pysku oraz z zapaleniem spojówek. To psiak, któremu na razie jest trudno. Nie jest typowym „staffikiem-klaunikiem”. Potrzebuje czasu, jasnych komunikatów, przestrzeni ale przede wszystkim wsparcia człowieka. Jest trochę wylękniona, zagubiona, ale absolutnie nie agresywna. Przez fundację przewinęła się cała masa staffików, dlatego łatwo nam jest zauważyć, że na oko pies bez problemów, jak na swoją rasę trudno się odnajduje w nowej przestrzeni. Nie jest normalnym staffikiem, który czerpie garściami z kontaktu z człowiekiem. Ona ludzi lubi, cieszy się, ale nie widzi w nich przewodników i wsparcia. Na razie budujemy "zaufanie", pokazujemy, że człowiek może być dla niej wsparciem.
Risse jest psem, który NIE JEST do adopcji. Jest "depozytem" czyli dowodem w sprawie sądowej. Do zakończenia procedur nie możemy jej nikomu powierzyć.  Risse przebywa w domu tymczasowym w Warszawie.

Risse6 Risse7
Risse8 Risse9