Malaga m2

MALAGA
pitbull rednose, wiek ok. 5 lat.

Wygląd: czekoladowa.
Charakter: miła, przyjazna, stabilna.
Zdrowie: w trakcie dleczenia.

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa.

W dniu 15.10.2019 r. w lesie w okolicach miejscowości Jedwabne znaleziono sunię w typie pitbull red nose. Sunia trafiła do fundacji i została objęta ustawową 15-dniową kwarantanną. Malaga, bo tak ją nazwaliśmy, oceniona jest na ok. 5 lat. Jest zniszczona i zaniedbana. Ma opuchnięte łokcie, pięty, stan ropny w przestrzeniach międzypalcowych. Miała też dużą ilość kleszczy. Chipu brak. Malaga daje nam się poznać jako wspaniały pies, jesteśmy nią zauroczeni. Miła, uległa, przyjazna do człowieka. Nie wykazuje cech bronienia zasobów. Jest cicha, czysta w pomieszczeniu. W aucie podróżuje bezproblemowo. Jaka jest do psów, tego nie możemy póki co ocenić. Z odległości jest neutralna i odwoływalna. Do kotów nie sprawdzona. Kochani, skupiamy się na znalezieniu domu tymczasowego dla Malagi (aktualnie przebywa w hotelu dla psów). Szukamy na razie domu bez psów, bez kotów. Sunia jest do leczenia, więc super jakby DT był w Warszawie, Trójmieście lub Krakowie. Kontakt: 501 797 018 lub Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Malaga1 Malaga2
Malaga4 Malaga5

26.10.2019 Domu tymczasowego poszukujemy dla pięknej Malagi, w której osobiście jesteśmy zakochani po uszy. W stosunku do ludzi jest miła i uległa, w pomieszczeniu czysta i cicha. W samochodzie - grzeczna pasażerka. Cud, miód i orzeszki. Do psów z odległości neutralna i odwoływalna, w bezpośrednim kontakcie niesprawdzona. Malaga bardzo potrzebuje DT, bowiem trafiła do nas z urazem łapki, naderwanym opuszkiem, który docelowo wymagać będzie chirurgicznego usunięcia. Na dziś łapka wymaga zmian opatrunku, co drugi dzień, a jak tylko dźwigniemy wątrobę, konieczny będzie zabieg. Nie musimy Wam chyba mówić, że rekonwalescencja w domowych pieleszach jest dużo bardziej efektywna. Dlatego też szukamy domu, czekoladowa panienka aktualnie przebywa w hotelu dla psów pod Warszawą.

14.12.2019 W dniu wczorajszym do domu tymczasowego przeprowadziliśmy pitbullkę Malagę. Oj ona to się naczekała na ten dzień!. No i po drodze mieliśmy cieczkę, leczenie łapy, skóry, usuwanie robaków, a to nadal nie koniec! Został okulista i ortopeda oraz sterylizacja. Ale najważniejsze że Malaga rozkochała w sobie Natalię oraz Rafała. Są to opiekunowie adopciaka bullterriera Stefana, nad wyraz socjalnego i mądrego. Malasia zamieszkała w Warszawie. Obstawiamy, że to dla niej totalna nowość – miasto i dom. Ale jest dość ogarnięta i stabilna, więc jesteśmy przekonani, że szybko odnajdzie się w zgiełku metropolii.

Malaga6 Malaga7 Malaga8

08.06.2020 Malaga trafiła do nas jako znajda, błąkająca się po lasach. Była wyniszczona, wycofana, wylękniona. Trafiła do hoteliku, gdzie bardzo szybko została wypatrzona przez fajnych ludzi. A ponieważ Natalia z Rafałem mają już bullterriera z adopcji, musieliśmy psiaki mądrze zapoznać. Tu z pomocą przyszła nam Ewa z hotelu dla psów Psigoda, której dziękujemy za poświęcony czas, wiedzę i nieocenioną pomoc. Natalia i Rafał wykazali się spokojem i zaangażowaniem a bullterrier Stefan wykazał się cudownym charakterem, jakiego każdy bull może mu zazdrościć. Dodatkowo, jako że Malaga to pies z przypadłościami i chorobami, bardzo doceniamy fakt, że trafiła do troskliwych i mądrych opiekunów. Bardzo lubimy tą adopcję. Malaga i Stefan przepięknie się zgrali, a Natalia z Rafałem są tak fantastycznymi i spokojnymi przewodnikami. Podczas odwiedzin u nas (w celu przekazania rzeczy dla fundacji) mogliśmy zobaczyć, jak niesamowicie Malaga się zmieniała i dziś już nikt nie rozpozna w niej tego zalęknionego psiaka z lasu. Natalia, Rafał, witajcie oficjalnie w FAMILY AST! Dziękujemy Wam, że jesteście z nami. Trzymamy wszyscy kciuki za operację łapki Mali.

Malaga9 Malaga10