Galinka m2

GALINKA

w typie amstaffa, wiek ok. 6-7 miesięcy.

Wygląd: ruda, w białe duże znaczenia.
Charakter: wesołą, ciekawska, rezolutna..
Zdrowie: uszkodzony kręgosłup, problemy z poruszaniem się, nietrzymanie moczu.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa.
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Półroczna Galinka trafiła pod opiekę Fundacji ze schroniska na Ukrainie. W założeniu miała być szczeniakiem z krzywicą i wynikającymi z niej problemami z poruszaniem. W rzeczywistości – po serii badań i konsultacji - okazała się być maluchem z uszkodzonym kręgosłupem, zanikami mięśni, nie kontrolującym pęcherza. Psem, który nigdy nie będzie chodził normalnie. W pierwszym odruchu… cóż, diagnoza nieco nas podłamała, ale przecież jesteśmy tu od robienia cudów (a przynajmniej dokładania starań, aby cuda się wydarzały), więc zakasaliśmy rękawy i ruszyliśmy z opracowaniem planu. Dziś, po prawie dwóch miesiącach intensywnej rehabilitacji, w tym pobytowej w cudownym ośrodku w Psarach,Galinka bryka i biega jak perszing. Z przemieszczaniem się powoli idzie jej ciut gorzej, ale wierzymy, że i tu wypracujemy równie spektakularny postęp. A jaka poza tym jest nasza bohaterka? Jak to dzieciak – ciekawska, wesoła, rozbrykana. Znakomicie odnajduje się w towarzystwie innych zwierząt, lubi dzieci, okazuje coraz więcej śmiałości wobec opiekunów (początkowo bardzo bała się ludzi – jak każde „dzikie” szczenię wychowane na ulicy). Nauczyła się bawić zabawkami, sama zachęca do człowieka do zabawy. Coraz mniej rezerwy wykazuje wobec osób, których nie zna. To miły, pogodny, normalny szczeniak, ze szczenięcymi pomysłami i potrzebami. Jaka będzie jej przyszłość? Dołożymy wszelkich starań, aby wynagrodziła Galince smutne dzieciństwo i aby była radosna i bajkowa.

Galinka7 Galinka12 Galinka11
Galinka3 Galinka13 Galinka14
Galinka16 Galinka9 Galinka1

23.09.2021 Rozpoczynamy szukanie naszej Galince własnego domu! Galinka jest ok. 6-7 miesięczną sunią, waży 15 kg. Do końca życia będzie psem niepełnosprawnym, wymagającym nadzwyczajnego opiekuna i troski. Po okresie pobytu u nas (a teraz u Beaty i Krzyśka na stacjonarnej rehabilitacji) sunia zmieniła się bardzo pod kątem psychicznym. Jest wesoła, ufna, rezolutna, niezwykle wpatrzona w opiekunów. Miewa szczenięce pomysły, ale wszystko co psoci, przyjmujemy z pełnym rozczuleniem. Nawet za zjedzonym fotelem mało kto uronił łzy. Z naprawdę dzikiego psa, który uciekał w krzaki, aby być niewidzialnym, teraz mamy wesołą rozrabiarę, chętną do głaskania, lubiącą psy, koty i konie. Jeśli chodzi o rehabilitację i naukę „chodzenia rdzeniowego” - tu postępy są niestety mało widoczne. Chwytamy się jak tonący brzytwy każdej zmiany na plus pokładając w niej ogrom nadziei, ale… no nie ma tak spektakularnych zmian jak w pierwszym miesiącu. Ponieważ jednak jak wiadomo, my nie z tych co się poddają - walczymy dalej! O dom, o Galinkę, o rozwinięcie chodu rdzeniowego! Dodatkowo ponownie u Galinki wróciło zapalenie pęcherza na tle bakteryjnym. Dlatego wracamy do leczenia antybiotykiem.
Ponieważ koszty leczenia oraz rehabilitacji są bardzo duże chcielibyśmy apelować do Was o wsparcie dla Galineczki. Pomóżcie nam w metamorfozie. Potrzebna jest dla niej karma sucha oraz mokra w puszkach (dobrej jakości dla juniorów), Bravecto lub Advocat oraz środki na leczenie. Każda forma pomocy to nasza ogromna wdzięczność.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
Z dopiskiem "DAROWIZNA GALINKA"

Galinka17 Galinka18 Galinka19 Galinka20