Mago m2

MAGO

w typie american bully, wiek ok. 4-5 lat

Wygląd: stalowy, białe znaczenia.
Charakter: spokojny, wdzięczny, przyjazny dla ludzi i zwierząt.
Zdrowie: zachudzony, zaniedbany, problemy z oczami.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa.
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Mago to przekochany pies w typie american bully, w wieku ok. 4-5 lat. Mago został znaleziony w okolicach Malborka. Był zachudzony (waży ok 30 kg), z otwartymi ranami, zanikami mięśniowymi i problemem z oczami. Jest u nas już prawie tydzień i przez ten czas przeszedł badania rozszerzone krwi (nie są najgorsze na szczęscie), badanie USG (tu widoczne są problemy trawienne, więc aktualnie dajemy karmę Gastointestinal) i okulistyczne (w prawym oku entropium oraz dwa wrzody na rogówce). Przed nami odwiedziny u kardiologa, aby sprawdzić czy możemy myśleć o kastracji oraz korekcie powiek. Obecnie psiak jest na antybiotyku, ma szereg kropli na podleczenie wrzodu na oku, aby móc w dalszej kolejności zająć się entropium. Jest niezwykle wdzięcznym, bezproblemowym pacjentem, przyjmującym wszystko z godnością i spokojem. Takich psów jak on to ze świecą szukać. W ogóle musimy się przyznać, że Mago niezwykle nas rozczula, taki jest kochany. Wykazuje się niezwykła elastycznością, jest miły, współpracujący, chętnie pcha się na kolana. Uwielbia być blisko człowieka, ale zarazem nie jest nachalny. Ładnie odnalazł się w tłocznej Warszawie, w mieszkaniu w bloku, jeżdżąc windą czy spotykając nagle tłumy obcych mu osób. Oprócz idealnego kontaktu z człowiekiem, zachowuje się pięknie zarówno przy psach jak i kotach. Na agresję reaguje odejściem, miłym psom chętnie odpowiada "dzień dobry". W aucie jest idealnym kompanem podróży. Aktualnie przebywa w domu tymczasowym w Warszawie.
Jeśli ktoś z Was miałby chęć wspomóc Mago, zapraszamy do wsparcia z dopiskiem DAROWIZNA MAGO
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
W przypadku przelewów z zagranicy:
BIGBPLPW Bank Millenium S.A.
Branch Millenium
IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463

Mago 1 Mago 12 Mago 14
Mago 5 Mago 11

29.03.2022 Podrzucamy Wam garść wieści od Mago. Po trzech miesiącach możemy Wam zaprezentować kompletnie odmienionego psa. Dzięki troskliwej opiece Maćkai sztabowi specjalistów, Mago dziś jest pięknym 35kg psiakiem, o łagodności baranka, wesołym i szczęśliwym! W mieście czuje się wyśmienicie, jest nad wyraz socjalny i stabilny. Po ranach na nadgarstkach, zadku, ogonie nie ma ani śladu. Oczy powolutku kończą proces leczenia i gojenia. Przed nami kastracja, która odbędzie się w najbliższy czwartek, a później zabieramy się za najtrudniejsze zadania - diagnostykę ortopedyczną. Jeśli uważacie, że nasza pomoc ma sens, zachęcamy Was do wsparcia skarpety Mago. Bo przed nami jeszcze dużo pracy.
Zachęcamy Was też do przekazywania 1% - KRS 0000006471

Mago 22 Mago 20