Szansa m2

SZANSA

pitbullka, wiek 1 rok.

Wygląd: ruda z białymi znaczeniami.
Charakter: w trakcie oceny.
Zdrowie: rehabilitacvja złamanej łapy.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa.
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Szansa jest roczną drobniutką pitbullką, która przyjechała do nas z Ukrainy. Jej przejęcie uzgodniliśmy jeszcze przed wybuchem wojny, z Mariną ze schroniska w Dnieprze. Sytuacja za wschodnią granicą opóźniła transport, ale dzięki współpracy z innymi organizacjami prozwierzęcymi udało się w końcu przewieźć ją do Polski i zabezpieczyć. Szansa miała ogrom szczęścia. Bezpośrednio z trasy została odstawiona do kliniki w Warszawie, gdzie przeszła kompleksową diagnostykę. Okazało się, że trafiła do nas z ostrym zapaleniem trzustki, z psim koronawirusem i kaszlem kennelowym. Udało nam się to wszystko wyleczyć. Szansa wcześniej miała złamaną tylną łapę. Na Ukrainie przeszła zabieg zespolenia kości, ale w związku z wybuchem wojny musiała przedwcześnie opuścić klinikę. Przed nami jest usunięcie implantu i ocena stanu łapy. Na to jednak czekamy, aż stan suni się ustabilizuje. Już wiemy, że na pewno konieczna będzie rehabilitacja, aby przywrócić sprawność łapy. Szansa mieszka obecnie w domu tymczasowym u Magdy i Filipa w Warszawie i rozkochuje w sobie opiekunów. Magda z Filipem bardzo mocno zaangażowali się w pomoc Szansie, w budowanie z nią więzi i relacji. Wierzymy, że ta historia zakończy się happy endem! Aby móc dokonać kolejnego cudu, apelujemy do Was o wsparcie. Bardzo prosimy, pomóżcie nam uratować Szansę i odmienić jej los. Dołączcie do zbiórki na pomoc Szansie. Za każdy, nawet najdrobniejszy datek, będziemy ogromnie wdzięczni.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
DAROWIZNA NA CELE STATUTOWE SZANSA