Beta m2

BETA Platynowy Bull

mic amstaffa, wiek 19 lat.

Wygląd: szaro-biała, pręgowana, siwa.
Charakter: w trakcie oceny.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Strzegowo.
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Beta jest 19-letnią suczką, mixem amstaffa. Beta przeżyła swoją właścicielkę i stanęła u progu bezdomności. Z domowych pieleszy, ale jednak w nienajlepszym stanie, trafiła pod skrzydła TOZ Szczecin. Przeszła tam badania i operację mastektomii, ponieważ miała paskudnego guza, i była gotowa do adopcji. Apel o dom dla Bety rosiał się po internecie. Jednak, pomimo bardzo licznych udostępnień, odzew był mizerny. Większość ludzi obawia się adopcji starszych psiaków, które w schroniskach czy fundacjach, dożywają ostatnich dni. Jak wiecie my mamy olbrzymią słabość do psich seniorów i mimo, że obecnie sytuacja jest trudna (mniejsze datki, mniej adopcji) uznaliśmy, że Becie pomóc musimy. I tak za pomocą Dawida, który przejechał 1200 km, Beta trafiła do domu tymczasowego u Doroty. Sunia powolutku aklimatyzuje się w nowym miejscu. Jest nieco zestresowana i zdezorientowana. Ale robimy wszystko, aby adaptacja minęła w spokoju. Beta jest platynową seniorką, jej wiek, 19 lat, jest potwierdzony w książeczce szczepień. To wiekowy amstaffowy rekord i niech trwa jak najdłużej. Niech sunia cieszy się każdą chwilą, każdym promykiem słońca. Beta odwiedziła już panią doktor, została zabezpieczona przeciw kleszczom, ma zbadaną krew, ocenione guzy. Przed nią kolejne badania. Działamy! Nie poddajemy się! Bo jak nie my to kto?! Kochani, mamy do Was prośbę o wsparcie Bety. Na badania, na leczenie, na karmę. A gdyby ktoś miał chęć otworzyć swój dom na seniora, to Beta poleca się w troskliwe ręce, a prócz niej stadko Złotych Bulli, które już mamy.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
DAROWIZNA NA CELE STATUTOWE BETA