Dakota male4

DAKOTA Złoty Bull
w typie amstaffa, wiek ok. 8 lat.

Wygląd: ciemno-brązowa, z białymi znaczeniami, uszy cięte
Charakter: przyjazna dla ludzi, grzeczna, radosna.
Zdrowie: wysterylizowana, w trakcie diagnostyki

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa

Dakota to ok. 8-letnia sunia w typie amstaffa. Sunia została znaleziona przywiązana łańcuchem do drzewa w lesie w Kuźniczysku koło Trzebnicy. W dniu wczorajszym trafiła pod opiekę naszej fundacji, w ramach programu „Złote Bulle” ratującego i pomagającego psom starszym.
Jadąc do schroniska spodziewaliśmy się psa starego w złym stanie zdrowia, a spotkaliśmy  radosną, uśmiechniętą, przewspaniałą i zdecydowanie młodsza psinę!
Dakota w schronisku dała się poznać jako pies stabilny i lubiący głaskanie, przytulanie. Na psy reaguje różnie, więc będziemy obserwować. Troszkę ciągnie na smyczy. Podróż do Warszawy zniosła idealnie śpiąc lub leżąc na kanapie. Przed sunią tradycyjnie wizyta u weterynarza. Musimy wykonać badanie kału oraz krwi - sunia odkąd trafiła do schroniska ma wzdęty brzuch oraz rozwolnienie. Ma też problemy z okiem oraz z zębami.
Dakota jest wysterylizowana oraz ma usunięte listwy mleczne. Kiedyś ktoś musiał o nią dbać.
Oczywiście dla Dakoty szukamy nowego domu. Jakiego dokładnie? O tym napiszemy, jak sunię dokładniej poznamy. Na pewno domu mądrego, kochającego i dbającego jak dla wszystkich naszych psiaków.
Was bardzo prosimy o wparcie Dakoty, przed nami trochę leczenia a i karma by się przydała.
Dakotę można wspierać przelewem na nasze konto:

Wpłaty można dokonywać na konto fundacji z dopiskiem "DAROWIZNA DAKOTA"
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
W przypadku przelewów z zagranicy:
BIGBPLPW Bank Millenium S.A.
Branch Millenium
IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463

Dakota 4 Dakota 5 Dakota male2

15.06.2016 U Dakoty wykonaliśmy specjalistyczne badania: USG, krew, okulistyczne.
Badanie krwi oraz USG nie wykazały żadnych nieprawidłowości. W badaniu okulistycznym zostało zdiagnozowane zapalenie rogówek w obu oczach. Dodatkowo leczymy też stan grzybiczny w uszach. Ogólnie - Dakota jak na oceniony wiek 8 lat ma się świetnie.
Nadal poszukujemy DT na terenie Warszawy. Idealnie jak byłby to dom bez psów (ewentualnie ze szczeniakiem do 6 miesięcy lub staruszkiem). Dom stały także nadal poszukiwany.

Dakota 6 Dakota 8 Dakota 10
Dakota 11 Dakota 12 Dakota 13

25.06.2016 W upalny czerwcowy piątek oddaliśmy do nowego domu Złotą Bullkę Dakotę. Najlepsza, najśliczniejsza, najweselsza i najgrzeczniejsza z panienek, jakimi opiekowaliśmy się w ostatnim czasie przeprowadziła się na warszawski Ursynów do Michała. Michał to psiarz, ale bez doświadczenia w rasach TTB, - decyzja była na tak, ponieważ nasza czarna księżniczka to doskonały pies na początek przygody z tymi rasami.
Michale, wszystkiego dobrego dla Waszego duetu, dbaj o naszą Dakotkę najlepiej jak umiesz. I do zobaczenia niebawem!

21.07.2019 Za Tęczowy Most, do licznego już grona kochanych psiaków adoptowanych z Fundacji AST dołączyła Dakota. Odeszła w minionym tygodniu, w drodze do weterynarza, pozostawiając wielką rozpacz w sercach Magdy i Michała. Sunia walczyła z nowotworem. Dakota miała cudowny dom. Za ten naprawdę jesteśmy Wam wdzięczni na zawsze. Magdo, Michale, tulimy w bólu bardzo mocno. Dakoto, dbaj tam z góry o nich.

67198860 2874363605970947 3962569511990722560 n