Chelsea6

CHELSEA
 amstaff, wiek ok. 1-2 lat

Wygląd: brązowo-czarna, pręgowana, z białymi duzymi znaczeniami
Charakter: spokojna, stabilna, wyciszona
Zdrowie: wysterylizowana, leczona na nużycę.

Miejsce pobytu: dom stały, Łódź

Chelsea to ok. 1-2 letnia piękna amstaffka. Została znaleziona w sierpniu na jednej z ulic Olsztyna. Ze schroniska trafiła do naszej fundacji.
Chelsea to wyjątkowej urody sunia. O jej charakterze bedziemy mogli napisac więcej, jak ją bardziej poznamy. Stosunku do psów oraz kotów również póki co nie znamy. Aktualnie Chelsea obecnie jest leczona na nużycę skóry. Przebywa w naszym hotelu dla psów.

Chelsea5 Chelsea7 Chelsea9

19.09.2016 Chelsea na początku pobytu u nas była grzeczną i wyciszoną panienką. Teraz coraz bardziej przypominać zaczyna psa w swoim wieku, który dodatkowo że jest młody to nie był do tej pory odpowiednio wychowywany.
Z naszych obserwacji wynika, że Chelsea była raczej psem który mieszkał w domu z ogrodem i albo mieszkała na zewnątrz albo nie była zbyt wiele wychowywana. Zostawiona sama niszczy rzeczy, gryzie je też gdy opiekun jest w tym samym pomieszczeniu. Na szczęście nie szczeka, co znacznie ułatwi nam pracę z kennel klatką. Na spacerach bardzo ciągnie na smyczy (a waży ponad 30 kg), nie nawiązuje kontaktu z przewodnikiem, raczej nie zwraca uwagi na człowieka kiedy jest na wybiegu, szukania natomiast możliwości wydostania się z posesji.
Chelsea jest psem z którym trzeba będzie pracować od podstaw. Idealnie jeśli trafiłaby do doświadczonego domu tymczasowego - co by bardzo pomogło ją przygotować do adopcji.  My aktualnie nie mamy wolnego DT, więc sunia pozostaje w hotelu dla psów. Natomiast dom stały dla Chelsi musi być domem z doświadczeniem, gotowym na pracę i szkolenie. Chelsea nie jest przypadkiem "beznadziejnym" - to śliczna sunia, z której zrobimy jeszcze fajnego psiaka!
Gdyby ktoś z Was chciał pomóc suni, będziemy ogromnie wdzięczni. Potrzebujemy dla niej karmy oraz środków finansowych na pokrycie leczenia nużycy.

Chelsea11 Chelsea13 Chelsea14 Chelsea16

12.10.2016 Do nowego domu przeprowadziła się amstaffka Chelsea. Zamieszkała w Łodzi.
Przed nową rodziną dużo pracy, dużo wyzwań i dużo wyrzeczeń. Ale wiemy, ze dadzą radę bo Chelsea nie będzie pierwszym bullem w tej rodzinie.Z ich wiedzą i z pomocą behawiorysty już niedługo ta piękna sunia będzie także bardzo mądra. A miłości to jej na pewno nie zabraknie.
Wszystkiego dobrego kochani! Witajcie w rodzinie Fundacji AST.