Suri male3

SURI Złoty Bull
amstaff, wiek ok. 11-12 lat

Wygląd: brązowo-czarna, pręgowana, z białymi znaczeniami, uszy cięte.
Charakter: przyjazna do ludzi, energiczna jak na swój wiek.
Zdrowie: problemy z chodzeniem, po wylewie.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: Martyna Zgłobisz.

Złota Bullka Suri przyjechała do nas aż z Jeleniej Góry ze schroniska, aby w domowym cieple czekać na swojego człowieka.
To co możemy powiedzieć na chwilę obecną, to to że Suri musiało bardzo brakować kontaktu z psami. Mimo wieku, dopiero u nas zaczyna  naukę prawidłowych relacji z innymi czworonogami. Na szczęście wszystko idzie w dobrą stronę i myślimy, że sunia może zamieszkać z innym, spokojnym psem. Co do ludzi to Suri jest przylepą i zależy jej na bliskości. Jest tez bardzo ciekawa wszystkiego, co dzieje się i robi wokół niej. Pomimo, że panna już swoje lata, szybko odzyskuje siły i kupa w niej energii. Ograniczają ją jedynie nie najlepiej działające nogi. Jest świetnym spacerowym kompanem dla tych, co lubią iść spokojnie o niczym nie myśląc, bo to dokładnie jej styl dreptania przy człowieku.
Z badań, które na już udało nam się zrobić wiemy, że ze zdrowiem nie jest źle!To co na pewno przed nami to zabieg usunięcia kilku popsutych zębów i guzków na skórze. Ale damy radę! Jak zawsze! Bo mamy Was.
Suri aktualnie przebywa w domu tymczasowym w Warszawie. Bardzo dziękujemy Karolinie, mamie adopcyjnej naszej Meli za okazaną pomoc.

Kochani, gdyby ktoś chciał wspomóc leczenie Suri:
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
z dopiskiem w tytule DAROWIZNA SURI
Gdyby ktoś chciał podarować Suri docelowy dom: kontakt: 501 797 018
Jeśli widzisz sens w pomaganiu, wspierasz Fundację AST, przekaż nam swój 1% - KRS 0000006471

Suri 2 Suri 4 Suri 6
Suri 7 Suri 8 Suri 11

26.03.2017 W zeszłym tygodniu Suri miała usuwany guza oraz robiony porządek paszczy, bo zęby wymagały gruntownego remontu. Wszystko się powiodło, a jeden z naszych ulubionych składów lekarskich w Vetcardii Specjalistycznej Przychodni Weterynaryjnej stanął na wysokości zadania i pomógł starszej pani w byciu zdrowsza i ładniejszą Dziękujemy! Wycięty guz został oddany do badania histopatologicznego. Za ok. 2-3 tygodnie dowiemy się więcej.
Niestety skarpeta Suri jest na bardzo dużym minusie, powyżej 1000 pln. Bardzo prosimy was o wsparcie naszej seniorki:
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
Z dopiskiem DAROWIZNA SURI

Suri 13 Suri 15 Suri 16
Suri 17 Suri 21 Suri 22

05.12.2017 Suri jakiś czas temu miała wylew. I od tego czasu walczymy twardo z jego efektami. Przede wszystkim Suri w trakcie i zaraz po nieszczęściu nie była w stanie chodzić, ponieważ po jednym kroku przewracała się. Przechylona głowa i ciągle skręcające w lewo ciało nie pozwalało jej ustać na nóżkach. Aktualnie leki zdziałały cuda i Suri chodzi, tylko nie jest do końca stabilna. Głowa ciągle często skręcona jest w lewa stronę i zdążą się, że Suri zaczyna robić koółka wokół własnej osi. Ciągle się tego boi i nie do końca rozumie co się z nią dzieje, ale na szczęście jest tego coraz mniej a sunia uczy się radzić sobie z nowym stanem rzeczy. Przez kilka dni najedliśmy się strachu, bo zaczęła miec problemy z trzymaniem moczu, ale i to w miarę ustąpiło. Suri robi postępy, bo jest niesamowicie dzielnym niezależnym psem ale to juz nie te lata, żeby tak sama dawała sobie świetnie ze wszystkim radę. Schody to katastrofa i starsza pani nie potrafi z nich korzystać. Jej ciągła chudość w jednym się tylko sprawdziła - tymczasowa opiekunka Karolina daje rade ją nosić. Przed Suri kolejna wizyta u neurologa, ponieważ neurologicznych objawów trochę jest a dodatkowo marzeniem byłaby możliwość pójścia na rehabilitacje ze względu na coraz to większe problemy z poruszaniem przez pokrzywionych kręgosłup (wylew tez pozostawił ślad na tej płaszczyźnie). Życie strasznie daje temu psu w kość ale my staramy się jak najbardziej pomóc, aby Suri dawała sobie z tym wszystkim radę.
Karolina, Ty jesteś najdzielniejsza z dzielnych, bo codziennie poświęcasz swój czas, kręgosłup, troskę na opiekę nad Suri. Dziękujemy. Taki DT to skarb.