Rysia male2

RYSIA Złoty Bull
amstaff, wiek ok. 9-10 lat

Wygląd:brązowo-czarna, pręgowana, z białymi duzymi znaczeniami.
Charakter: przyjazna do ludzi,psów i kotów, grzeczna i niekłopotliwa.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki, przed operacją.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Goleniowo
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: Marta Bąbka

Rysia jest ok. 9-10 letnią sunia w typie amstaffa. Trafiła do nas ze schroniska w Toruniu, dzięki dobrej współpracy wolontariuszy i placówki. Ale co najważniejsze, mogliśmy ją zabrać, bo zgłosił się dla niej dom tymczasowy - Monika i Radek z Goleniowa.
Rysia została znaleziona kilka tygodni temu w mieście pierników, właściciel jej jednak nie szukał a sunia siedziała w schronisku. Ponieważ Rysia ma guzy na listwie mlecznej podjęliśmy decyzje, że musimy ją zabrać, bo jak wiadomo w domu opieka pooperacyjna jest zupełnie inna, niż w warunkach schroniskowych.
Rysia okazała się wspaniałą sunią! Jest psem domowym, niekłopotliwym, grzecznie zostaje w domu, trzyma czystość. Jest łagodna do ludzi oraz do kotów. Do psów też jest łagodna, ale do czasu kiedy nie ma w okolicy zasobów, bo tych broni.

Rysia jest po wstępnych badaniach (USG, krew), przed nią jeszcze RTG klatki piersiowej i badanie serca. Potem umawiamy pierwszą operację. Mamy nadzieję, że po raz kolejny przyjdziecie nam z pomocą i wspólnymi siłami uda nam się pomóc Rysi. Bardzo prosimy was o wsparcie, bo operacja i badania to spore koszty. Czy może ktoś z Was zechce  wspomóc finansowo Rysiową skarpetę?
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
z dopiskiem DAROWIZNA RYSIA

Rysia 2 Rysia 4 Rysia 1 Rysia 3 Rysia 5

01.04.2017 Przynosimy Wam garść wieści od naszej podopiecznej Złotej Bulli Rysi, która jest już po operacji. Sama operacja się udała, udało się usunąć pierwszą listwę mleczną oraz wysterylizować sunię. Jednak to co lekarze zobaczyli po otwarciu jamy brzusznej trochę nas zmartwiło. Pęcherz oraz wątroba Rysi nie wyglądają najlepiej. Po odstawieniu antybiotyków będziemy sunię powtórnie badać. W tym momencie po raz kolejny możemy napisać, że jednak psy mają szczęście trafiając do Fundacji AST, bo są przebadane i leczone na najwyższym poziomie.. Czasami więc przystanek w drodze do domu w Fundacji AST ratuje zdrowie a nawet i życie. Rysia dziś już drepta, ogonkiem nawet macha. Więc będzie dobrze!Kochani, Rysią opiekuje się Przychodnia Rehabilitacji Weterynaryjnej Vetico i dr Katarzyna Pęzińska-Kijak – dziękujemy pięknie za troskę i serce dla naszej podopiecznej.
Dotychczasowe koszty poniesione na Rysię ponad 1000 pln. Niestety na razie nikt nie zechciał wesprzeć naszej Rysi. Dlatego bardzo apelujemy o pomoc, bo ratujemy zawsze wspólnymi siłami.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
z dopiskiem DAROWIZNA RYSIA

Rysia 6 Rysia 7 Rysia 8

29.04.2017 A co u podopiecznej Rysi?  Korzysta z uroków życia! Trafiła do rewelacyjnego domu tymczasowego, który kocha, dba i wychowuje! Choć pracy przy Ryśce raczej wiele nie ma, bo Rysia w domu jest grzeczna, nie niszczy, nie szczeka i ładnie zostaje sama. Dogaduje się z dziećmi, dorosłymi, psami i kotami (przez zwierzakami broni zasobów, więc opiekunowie muszą uważać). Uwielbia spacery i pomimo wieku nie ma problemów motorycznych. Lubi bardzo wycieczki nad wodę.
Ryśka przeszła zabieg pierwszej mastektomii i po wielu trudach gojenia się doszła już prawie do formy. I jako extra pies bardzo poleca się do adopcji!

Rysia 10 Rysia 11 Rysia 12