Kastro male2

KASTRO
w typie amstaff/bandog, wiek ok. 9 miesięcy

Wygląd: stalowy, z niewielkimi białymi znaczeniami.
Charakter:
Zdrowie: zaszczepiony, wykastrowany

Miejsce pobytu: hotel dla psów, Grójec, okolice Warszawy
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Kastro to 9-miesięczny samiec w typie ras amstaff/bandog. Jest dużym, rosłym samcem, o delikatnej psychice, dlatego szuka właściciela, który da mu poczucie bezpieczeństwa i mądrze poprowadzi przez świat. Kastro trafił do nas ze schroniska w Sosnowcu. Tam oddał go właściciel z powodów problemów lokalowych i brak możliwości dłuższego trzymania swojego pupila.
Kastro to totalny dzieciak, który dopiero poznaje świat. Naszym zadaniem jest znalezienie świadomego domu, który prócz posiadania psa, chce coś z nim robić. Kastro przydałoby się bardzo szkolenie z zakresu Psa Towarzyszącego, bo jest totalnie "zielonym" psiakiem. Jest też trochę lękowy w nowych sytuacjach, np. bardzo boi się wsiadać do auta. Ale zarazem jest psem bardzo kontaktowym, wpatrzonym w człowieka i słuchającym poleceń.
Nowy opiekun musi mieć doświadczenie z psami, aby właściwie reagować na zachowania Kastro, tak aby złe nawyki się nie utrwalały.
Kastro może mieszkać w mieszkaniu, może trafić do domku z ogrodem. Co ważne dla nowych właścicieli - pies może niszczyć a opiekunowie powinni być przygotowani na niełatwy okres przejściowy.Póki co nie polecamy Kastro do małych dzieci, z uwagi na jego skłonności do lękliwości i gabaryty. Ze wstępnych obserwacji, Kastro nie wykazuje agresji do psów.
Jeśli szukasz młodego psa, masz czas na poświęcenie najbliższych 2 lat na pracę z czworonogiem, masz na to fundusze, lubisz ruch, wycieczki z psami, kochasz zwierzaki i jesteś odpowiedzialny, pomyśl o adopcji Kastro.

Kastro 5 Kastro 6 Kastro 7 Kastro 8