Yoko male2

YOKO
amstaff, wiek ok 3 miesięcy

Wygląd: biała, z malutkimi czarnymi znaczeniami
Charakter: wesoła, energiczna, odważna.
Zdrowie: zdrowa

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Gdańsk
Kontakt w sprawie adopcji: mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Yoko ma nieco ponad 3 miesiące, została przekazana fundacji przez poprzednią właścicielkę.
To typowa przedstawicielka rasy - nieustraszona, wesoła, energiczna, uparta jak osiołek i rozbrykana. Kombinatorka, ale jesteśmy pewni, że mądry i chętny do pracy zpsem opiekun z łatwością przekuje to w sukces, bo wrodzona bystrość umysłu i wielki apetyt na smaczki to najlepszy możliwy zestaw cech do nauki.
Yoko powoli uczy się czystości (ogarnia już ideę podkładów, choć czasem zdarzy jej się nie trafić), posłuszeństwa (komenda „siad” opanowana, kolejne w toku), odpuszczania, kiedy zbyt mocno się nakręci. Jest bardzo śmiała w stosunku do innych psów - chętnie zaczepia je do zabawy i robi, co w jej mocy, aby była to zabawa na jej warunkach. Taka panna z charakterkiem. Lubi kontakt z człowiekiem, z entuzjazmem przyjmuje zainteresowanie opiekunów.  Problemem Yoko jest duża niechęć do zostawania samej. Pozbawiona towarzystwa dwunożnych wpada w panikę, czemu daje wyraz piszcząc, wyjąc i szczekając. Na pewno trzeba będzie mocno popracować nad tymi zachowaniami już teraz, kiedy suczka jest malutka, żeby uniknąć większych kłopotów w wieku dorosłym.
Sunia mieszka obecnie z dwoma amstaffami i naszym zdaniem byłoby dobrze, aby w domu stałym również miała czworonożne towarzystwo,  przy świadomym opiekunie znacząco pomoże to w jej socjalizacji. Nie jest to jednak wymóg konieczny.

Warunkiem adopcji Yoko jest: sterylizacja po osiągnięciu dojrzałości oraz szkolenie (Psie Przedszkole, kurs PT). Chcemy, aby nasze psy miały dobry start w życiu i były przygotowane do życia wśród innych zwierzaków i ludzi, więc są to warunki nienegocjowalne.
Chętnych do adopcji suni zapraszamy do wypełnienia ankiety przedadopcyjnej, a my po zapoznaniu się z nimi oddzwonimy do wybranych osób.
Dlatego też prosimy osoby zainteresowane adopcją:
1. o przeczytanie jak wygląda proces adopcji w Fundacji AST
2. wysłanie do nas maila zatytuowanego "YOKO - ankieta", a my odeślemy do wypełnienia ankietę.

Yoko 1 Yoko 6 Yoko 7
Yoko 2 Yoko 4 Yoko 5