Tesi 5

TESI
amstaff, wiek 2 lata

Wygląd: biała, z czarnymi znaczeniami.
Charakter: nie umie się wyciszać, nie radzi sobie z emocjami, pies lękowy.
Zdrowie: zdrowa.

Miejsce pobytu: hotel dla psów, Grojec, okolice Warszawy
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Tesi jest 2-letnią amstaffką. Według słów poprzedniego właściciela miała być psim ideałem. W praktyce okazało się, że ten opis niestety dość zasadniczo odbiega od rzeczywistości. Tesi jest psem, nad którym nikt nie pracował w zakresie, który jest najważniejszy dla dorastającego szczeniaka. Sunia wprawdzie pięknie wykonuje proste sztuczki, ale za to nie potrafi się wyciszać, słabo chodzi na smyczy, nie respektuje odwołania, w chwilach silnego pobudzenia głuchnie na komendy. Jest psem pogubionym – mocno lękowym, niepewnym siebie, a jednocześnie bardzo wrażliwym. Nieprzyjemnym oszczekiwaniem reaguje na sytuacje, które ją stresują. Nie radzi sobie z emocjami.

Kilka pierwszych dni Tesi spędziła w domu tymczasowym, wspólnie jednak doszliśmy do wniosku, że sunia potrzebuje opiekuna z dużym doświadczeniem, który będzie potrafił precyzyjnie odczytywać jej nastroje i odpowiednio reagować w chwilach, kiedy nadmiernie się nakręci. Z tego powodu przenieśliśmy ją do naszego hotelu, gdzie będzie się od podstaw uczyła prawidłowego funkcjonowania z człowiekiem. Tym samym na razie nie szukamy dla niej domu – musimy dobrze ją poznać i znaleźć klucz, który pomoże w pracy nad.

Zuzia i Igor - dziękujemy za te kilka dni, które poświęciliście małej. Wiemy dobrze, że były dla Was trudne i żałujemy, że na starcie trafił Wam się tak wymagający psiak.

Tesi 1 Tesi 3 Tesi 4