Nora male2 NORA Złoty Bull
w typie pit bulla, wiek 10 lat.

Wygląd: pręgowana, brązowo-szara, z białymi znaczeniami.
Charakter: domowa, przyjazna.
Zdrowie: wysterylizowana, zaszczepiona i zachipowana.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Gdańsk
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 661 665 695, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny opiekun: brak

Nora, 10-letnia sunia w typie pit bulla, przez całe swoje życie żyła u boku swojej właścicielki, wraz z pozostałymi psami i kotami. Do czasu, gdy kobiecie przydzielono lokal zastępczy bez możliwości zabrania wszystkich zwierząt ze sobą. I tak Nora, prosto z mieszkania, trafiła do schroniskowego boksu. Jak wiecie mamy ogromny sentyment do staruszków. Wiedzieliśmy, że musimy jej pomóc, że drobne ciałko, które nie potrafiło korzystać z budy, nie poradzi sobie w schronisku zimową porą.
Nora trafiła do domu tymczasowego Magdy i Piotra oraz ich córki Sandry, którzy po odejściu adoptowanej z gdyńskiego schroniska amstaffki Rasty, szybko poczuli potrzebę pomocy innemu psiakowi. Nora do towarzystwa ma zadziorę Rudego i uroczą Holly. Mimo wciąż trwającej żałoby po Raście, serca Magdy i Piotra otworzyły się na pomoc kolejnemu bezdomnemu psu. Postanowili pomóc, bo chcą, bo mogą, bo wiedzą, że dom tymczasowy często równa się życie!
Nora to bardzo żwawa babka, która uwielbia ludzi. Najchętniej non stop rozdawałaby buziaki. Ma w sobie niespożyte pokłady energii, wszystko ją interesuje, wszystko chciałaby sprawdzić. To mądry pies, stara się nie odpowiadać na drobne zaczepki Rudego, ani nie narzucać się swojemu nowemu „rodzeństwu”. Póki co jeszcze się poznajemy. Nora jest wysterylizowana, w najbliższych dniach będzie miała robione kompleksowe badania, sunia ma bowiem trochę problemów ze skórą i oczami.  Nora przebywa w domu tymczasowym koło Gdańska.

Nora 1 Nora 2 Nora 3
Nora 5 Nora 7 Nora 8