Pipin 4 PIPIN
w typie amstaffa, urodzony 17.09.2017 r.

Wygląd: czarny, z białymi znaczeniami.
Charakter: indywidualista, potrzebuje sensownego wychowania.
Zdrowie: zdrowy

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Łajski, Warszawa
Kontakt w sprawie adopcji: mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Pipin to młodziutki pies w typie amstaff, urodzony 17.09.2017 r. Trafił pod nasze skrzydła oddany przez właściciela, któremu nie udało się „dogadać” swoich psów z  młodym.
Jaki jest Pipin? To niezależny indywidualista, ale zarazem kontaktowy i radosny psiak. Pomimo młodego wieku widać już u niego krnąbrność, lekką histeryczność, chęć bronienia zasobów, czy różny (niekoniecznie pozytywny) kontakt z psami. Przy mądrym opiekunie ten pies może się zmienić, ale jest to zależne od nakładów pracy i chęci prawidłowego wychowania psa. Pipin obecnie mieszka w domu tymczasowym (w miejscowości Łajski k. Warszawy) z 3 psami oraz 3 kotami. Wśród „przybranego rodzeństwa” uczy się i socjalizuje. Pipin czeka na dom, który będzie go kochać, dbać, ale także wychowywać.
Warunkiem adopcji Pipina jest:
przejście procedury adopcyjnej, zakończonej podpisaniem umowy adopcyjnej,
szkolenie PT w profesjonalnym ośrodku szkolenia psów,
kastracja po osiągnięciu dojrzałości.

Jak adoptować Pipina?
Z uwagi na fakt, że chcielibyśmy znaleźć naprawdę mądry dom dla tego młodzieńca, zachęcamy Was do wypełnienia ankiety przedadopcyjnej. Pozwoli nam ona zapoznać się z oferowanymi przez Państwa warunkami i wiedzą. Liczymy, że uda nam się z ankiet wyłuskać fajną rodzinkę, którą zaprosimy do nas. Ponieważ o szczeniaki dzwonią do nas setki osób, nie chcemy komukolwiek odbierać szansy na podejście do procedury adopcyjnej. W rozmowach telefonicznych ciężej nam jest zadać 20 pytań, stąd przy tej adopcji obowiązywać będzie procedura adopcyjna z pomocą ankiety.
Jak dostać ankietę?
Poprosimy o wysłanie do nas maila na adres Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.   zatytułowanego ANKIETA PIPIN, a my w odpowiedzi wyślemy Wam ankietę.
Prosimy Was bardzo o szczere i rozbudowane odpowiedzi, informacje  w stylu tak / nie nie pozwalają nam Was po prostu dobrze poznać.Uprzedzamy, że skontaktujemy się jedynie z wybranymi domami. Dodatkowo informujemy, że nie odsyłamy ankiet w chwilę po otrzymaniu maila, ponieważ nie zawsze jesteśmy dostępni przy komputerze.

Pipin 1 Pipin 2 Pipin 3