Gemma 3

GEMMA
staffik, wiek 6 lat

Wygląd: ruda, podpalana.
Charakter: semocjonalna, trochę histeryczna, do domu bez dzieci.
Zdrowie: zdrowa.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Gdańsk
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 661 665 695, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Gemma, po domowemu także Ruda vel Marchewa, to 6-letnia, rodowodowa stafficzka.
Trafiła do nas bezpośrednio od właścicieli. Decyzja ta była dla nich niezwykle trudna, bo korzeniami tkwi w bardzo poważnym wypadku. Gemma, adoptowana w czerwcu od hodowcy, pogryzła dziewczynkę, z którą w przyjaźni i bez konfliktów mieszkała przez ostatnie miesiące. Atak był na tyle dotkliwy, że mała ma obecnie wiele szwów i zupełnie zrozumiałą w tej sytuacji traumę. Dlatego też Gemma trafiła pod nasza opiekę i szukamy dla niej nowego domu.
A jaka jest Gemma, oprócz tego że zdrowa i śliczna. Po staffikowemu zawzięta, bardzo emocjonalna, nieco histeryczna. Łatwo się nakręca, ma trudności z samodzielnym powrotem do równowagi. Te spostrzeżenia z pierwszego okresu pobytu u nas, będziemy oczywiście weryfikować. Na razie mała zamieszkała w domu tymczasowym w Gdańsku u Marty, razem z dwoma innymi psami w typie ast Szermanem i Ruby. Marto, bardzo pięknie dziękujemy za przygarnięcie Rudej.

Gemma 1 Gemma 5 Gemma 6