Borys male4

BORYS Złoty Bull
w typie amstaffa, wiek 12 lat

Wygląd: czarno-biały, uszy cięte.
Charakter: spokojny, wychowany, lubi dzieci.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 0501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Borys to 12-letni pies w typie amstaffa. Przez całe swoje życie mieszkał w jednej rodzinie, gdzie wiódł spokojne życie. Został oddany do Fundacji AST z powodu alergii dziecka.
Borys chował się w mieszkaniu w bloku. Nie obce mu jest miasto, ruch uliczny, jest przyuczony do codziennej rozłąki z właścicielami, gdy Ci wychodzą do pracy. Nie niszczy zostawiany sam, trzyma potrzeby fizjologiczne do czasu spaceru.
Borys mieszkał w domu z dwójką dzieci w wieku szkolnym oraz yorkiem. Nie ma problemów w kontaktach z psami na spacerach, a także w domu. Do kotów nie jest sprawdzony.
Przed Borysem w fundacji badania (krew, USG, badanie serca) a w dalszej kolejności kastracja oraz usunięcie narośli z klatki piersiowej. Pomimo wieku Borys jest psem sprawnym, bardzo energicznym. Nie ma kulawizn, problemów z kręgosłupem, czy motoryką. Borys przebywa obecnie w domu tymczasowym Warszawie.

Borys 2 Borys 4 Borys 6
Borys 9 Borys 12 Borys 13

17.01.2018 Przepiękny Borys, nasz 12-letni Złoty Bull w ostatnim czasie przeszedł badania krwi oraz pełne badania serca w Vetcardii Specjalistycznej Przychodni Weterynaryjnej. Przed nami jeszcze badanie USG, które odbędzie się w najbliższy poniedziałek. Jeśli w jamie brzusznej nie będzie nic niepokojącego - Borys idzie pod skalpel - zostanie wykastrowany oraz zostanie mu usunięta narośl na klatce piersiowej.
Kochani, przy Borysie potrzebujemy dwojakiej pomocy - wsparcia na diagnostykę i operację. Oraz nowego domu po wyleczeniu.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
Z dopiskiem DAROWIZNA BORYS

Przepiękne fotki dzięki Adamowi Dorozińskiemu z Na Psa Urok - psia fotografia.

Borys 16 Borys 20 Borys 23
Borys 25 Borys 29 Borys 32