Kaira male2

KAIRA
pitbull red nose, urodzona 09.09.2017 r

Wygląd: czekoladowa, z białymi znaczeniami.
Charakter: spokojna, przyjazna, lubi dzieci.
Zdrowie: zdrowa, zaszczepiona.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Milanówek k. Warszawy
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 0501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Kaira to sunia pitbull red nose w wieku 7 miesięcy (ur. 09.09.2017 r.). Kilka dni temu została zakupiona przez rodzinę w hodowli Kennel Club w Łodzi. Jednak już po trzech dniach została oddana do fundacji, z powodu nie zaakceptowania psa przez wszystkich członków rodziny. Hodowla nie była zainteresowana odbiorem psiaka. Kaira przebywa obecnie w domu tymczasowym w Milanówku koło Warszawy.
Kaira jest psem nad wyraz spokojnym jak na tę rasę. Sunia bez problemu odnalazła się w domu tymczasowym. Zachowuje czystość przy regularnych spacerach, dużo śpi przy zachowanej dużej dawce ruchu i atrakcji. Nie jest typem wyczynowca, co nie jest typowe dla pitbulli.  Kaira z powodzeniem może mieszkać w domu z dziećmi, nie podszczypuje, nie podgryza,co najwyżej może dziecko przewrócić biegnąc (aktualnie mieszka z dzieckiem). Do psów sunia jest łagodna, ale bywa "chamska" w zabawie. Więc jeśli miałaby zamieszkać z psem to tylko ze stabilnym osobnikiem, który nie pilnuje zasobów i zniesie takie zachowania. Do kotów nie mamy aktualnie możliwości oceny.
Dla Kairy szukamy domu, który naprawdę chce się mieć psa i będzie chciał „coś z nim robić” - chodzić na długie spacery, bawić się, pracować, szkolić i wychowywać. Kaira jest nad wyraz fajnym psem i przy zaangażowaniu w wychowanie będzie psem idealnym.
Warunkiem adopcji Kairy jest pozytywne przejście procedury adopcyjnej, szkolenie z zakresu PT (Pies Towarzyszący) w profesjonalnym ośrodku szkolenia, sterylizacja po osiągnięciu dojrzałości.

Kaira 1 Kaira 2 Kaira 3
Kaira 4 Kaira 5 Kaira 7