Thor male2

THOR Złoty Bull
amstaff, wiek 12 lat

Wygląd: czarno-brązowy, pręgowany, z białymi znaczeniami, uszy cięte.
Charakter: spokojny, grzeczny, łagodny.
Zdrowie: powiększona prostata, płyn w jamie brzusznej.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Kraków
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 0501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Thor to 12-letni amstaff, który trafił pod skrzydła Fundacji dzięki pomocy dwojga młodych ludzi, którzy nie zważając na wiek Thora i na dzielące ich kilometry, postanowili pomóc staruszkowi.
Przez ostatni tydzień, Sandra i Grzegorz, tymczasowi opiekunowie Thora, działali na pełnych obrotach. Pies przeszedł kompleksowe badania, których nie miał przez całe swoje życie, bo na oko był zdrowy. Morfologia, biochemia, jonogram i profil tarczycowy dały całkiem niezłe wyniki. Niestety badanie USG pokazało, że jednak wcale tak różowo nie jest. Thor ma znacząco powiększoną prostatę, pokrytą licznymi torbielami. Może być to przyczyna częstego siusiania i popuszczania przez sen. Najbardziej niepokojącym jest jednak płyn w jamie brzusznej, dlatego też Thor ma umówioną konsultację kardiologiczną, po której będziemy podejmować dalsze decyzje.
A jaki jest nasz nowy pies w paski? Fantastyczny, bezproblemowy, grzeczny, kontaktowy. Na spacerze spokojny, ładnie chodzi przy nodze. Jak na amstaffa przystało, zawodowo żebrze przy stole, rozpycha się w łóżku i na maksa rozkochuje w sobie swój dom tymczasowy!
Kochani, apelujemy do Was o pomoc dla naszego nowego Złotego Bulla:
w formie rzeczowej czyli karma w puszkach (np. Dolina Noteci, Animonda) i suplementy na stawy (np. AniFlexi +, Chondorline Senior)
lub pod postacią darowizny, która przeznaczona będzie na leczenie psiaka:
AST Fundacja na Rzecz Zwięrząt Niechcianych
w tytule: DAROWIZNA THOR
Prosimy Was także mocno o trzymanie kciuków za chłopaka i moc pozytywnej energii.

Thor 1 Thor 2 Thor 3 Thor 4