Ajga male2

AJGA
amstaff, wiek ok. 2-3 lat

Wygląd: w rudo-białe łaty.
Charakter: w trakcie oceny.
Zdrowie: po wypadku, powazne złamanie łapy

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Ajga jest ok. 2-3 letnią, kompaktową amstaffką, która niedawno została znaleziona na ulicach Radomia. Póki co poszukiwania właściciela nie dały rezultatu. Sunia około 3-4 tygodni temu musiała ulec wypadkowi, prawdopodobnie komunikacyjnemu. W jego wyniku doznała poważnego złamania łapy, z przemieszczeniem, z pogruchotaniem kości. Operacja tak skomplikowanego złamania nie jest możliwa w schronisku, gdzie przebywała Ajga, dlatego przywieźliśmy sunię do Warszawy, do ortopedy dr Bissenika z Całodobowej Kliniki Weterynaryjnej "Puławska". Dzięki wspaniałemu doktorowi, sunia została przyjęta natychmiast z opcja operacji na następny dzień. Będzie to drutowanie i gwoździowanie łapy. Rokowania są ostrożne, ale powinno się udać! Na dziś zabezpieczono Ajgę antybiotykiem, lekami przeciwbólowymi a jutro  szykujemy się na operację.

Ajga 00 Ajga 0

Ajga potrzebuje bardzo pilnie domu tymczasowego, w którym mogłaby dochodzić do siebie. W stabilizatorze sunia będzie musiała chodzić 8 tygodni. Sunia pomimo poważnego urazu bardzo dobrze sobie radzi i jest wesoła. My zaś bardzo potrzebujemy Waszej pomocy w postaci wsparcia na jutrzejszą i dalszą opiekę. Już nie raz udowodniliśmy, że w obliczu wyzwania miłośnicy TTB mają moc! To jest nasz czas!
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
W przypadku przelewów z zagranicy:
BIGBPLPW Bank Millenium S.A.
Branch Millenium
IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463