Semi male2

SEMI
amstaff, wiek ok. 2 lat

Wygląd: w biało-rude łaty.
Charakter: łagodny, wesoły, braki w wychowaniu.
Zdrowie: w trakcie oceny.

Miejsce pobytu: hotel dla psów, okolice Warszawy.
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Semi to ok. 2-letni, przepięknej urody amstaff, który czeka na kochający dom. Semi został znaleziony, błąkał się w kagańcu. Udało się nam dowiedzieć, że mieszkał w mieszkaniu w bloku, że miał kontakt z dziećmi. Semi trafił do nas niedawno, więc jesteśmy na starcie wspólnej przygody. I dopiero się poznajemy.
Pies na razie dał się nam się poznać z pozytywnej strony. Jest łagodny, choć bywa niesforny jak szczeniak np. podgryzając smycz, tarzając się w najmniej oczekiwanym momencie. Jest wesołkiem, który kocha człowieka. Jest leciutko nieogarnięty, ale doświadczony przewodnik poradzi sobie z nim w 3 dni. Wystarczą mu czytelne sygnały i jasne komendy. Na spacerach mocno ciągnie, więc przed nowym opiekunem będzie trochę nauki. Semi bardzo dobrze znosi podróże autem.
Póki co nie jest polecany do domu z psami. Nie mamy jak miarodajnie go ocenić w psich relacjach. Do kotów Semi wykazuje instynkt łowczy.
Dla Semi szukamy opiekunów aktywnych, umiejących wychowywać, dawać jasne wskazówki i czytelne sygnały, nie rozpieszczając ale jednocześnie zapewniając psu wszystko co potrzebne. Semi jest zaszczepiony, zachipowany, wykastrowany. Może okazać się alergikiem, ale diagnostyka w tym kierunku przed nim.
Pies obecnie przebywa w okolicy Warszawy, w psim hotelu. Aby móc jeszcze lepiej go poznać, równolegle z domem stałym szukamy chociaż domu tymczasowego.

Semi 4 Semi 6 Semi 8
Semi 10 Semi 11 Semi 13