Koles male4 KOLEŚ
w typie amstaffa, urodzony ok. 2010 r.

Wygląd: brązowy pręgowany.
Charakter: mądry, potrzebuje doświadczonego opiekuna
Zdrowie: wykastrowany, zaszczepiony, zachipowany.

Miejsce pobytu: schronisko, Białystok.
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: (085) 675 37 00, Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Koleś (nr rej. P-85/12) to mix amstaffa ur. w ok. 2010 r., do schroniska trafił jako kilkumiesięczne szczenię.
Jest nie agresywny, ale ma twardy charakter i lubi sprawdzać na ile może sobie pozwolić. Taki z niego szefuńcio i cwaniak. Dlatego poszukujemy mu właściciela stanowczego i konsekwentnego, który nie da sobie wejść na głowę.
Koleś jest bardzo aktywny i nowy właściciel musiałby zapewnić mu dużo ruchu. Koleś nie wykazuje agresji przy misce, nie broni też zabawek. Akceptuje grzeczne suczki, ale potrafi być w stosunku do nich bardzo kochliwy i namolny. W związku z tym, że Koleś całe swoje życie spędził w schronisku, zupełnie zna życia w mieszkaniu. Nie potrafi zachowywać czystości, więc potrzebowałby czasu i nauki, bz przywyknąć do załatwiania się na dworze.Jest przystosowany do życia na dworze, więc mógłby być psem podwórkowym (nie łańcuchowym), warunkiem musiałoby być ciepłe schronienie oraz w miarę wysokie ogrodzenie, ponieważ Koleś wysoko skacze.
Nie polecamy go do domu z dziećmi ze względu na jego energiczną naturę, ponieważ nieświadomie w zabawie mógłby dziecko np. przewrócić. Poza tym Koleś całe życie spędził w schronisku dlatego nigdy nie miał nawet najmniejszego kontaktu z dziećmi.

Koleś jest wykastrowany, zachipowany, zaszczepiony i odrobaczony i GOTOWY DO ADOPCJI!

Koles 8 Koles 11 Koles 14
Koles 17 Koles 16 Koles 13