Uma m2

UMA

w typie amstaffa, wiek ok. 5-7 lat

Wygląd: brązowa, pręgowana, białe znaczenia.
Charakter: emocjonalna, wesoła, przyjazna do ludzi, nie toleruje zwierząt.
Zdrowie: przed sterylizacją.

Miejsce pobytu: hotel dla psów, Garwolin.

Uma jest około 5-7 letnią sunią w typie amstaffa. Została znaleziona w okolicy Garwolina. Poszukiwania jej właściciela spełzły na niczym, ale może to i lepiej, teraz mamy możliwość znaleźć pannie lepszy dom. Sunieczka jest przyjazna do dorosłych ludzi i fajnie kontaktowa. Mieszka obecnie w hoteliku, w związku z czym na ten moment nie mamy możliwości sprawdzić jej stosunku do dzieci. Uma jest psem emocjonalnym, próbuje wymuszać, wesoło poszczekuje i warkoli, jak tylko coś się jej zamarzy. Taka mała psia gaduła. Jeśli jej wymuszanie zostanie zignorowane, potrafi odpuścić i wyciszyć się. Sprawia wrażenie, jakby była wcześniej psem „ogródkowym”. Udało nam się ją przez pewien czas sprawdzić w warunkach domowych i naszym zdaniem, przy mądrych podpowiedziach ze strony człowieka, sunieczka będzie mogła w mieszkaniu zamieszkać. Co ważne - dziewczyna zachowuje czystość! Szukamy jej domu bez innych zwierząt, bo zwierząt Uma nie toleruje. Im większy zwierz, tym gorzej. Jest przy tym typem „głupio-odważnym”, w tym zakresie będzie potrzebowała od swoich nowych opiekunów wsparcia i pracy. Z uwagi na cieczkę nie została jeszcze wysterylizowana. Szukamy dla niej domu stałego bądź tymczasowego.

Uma2 Uma3 Uma4 Uma5